Hlavní obsah

Zbytečný gól se Slováckem zamával. Spokojený jsem hlavně se třemi body, tvrdí po výhře nad Opavou kouč Svědík

Uherské Hradiště

Už v úvodní půlhodině nastříleli tři góly, ale pak polevili. Fotbalisté Slovácka i tak dovedli ligový duel s Opavou na svém hřišti bez větších problémů k vítěznému konci (3:1), avšak jejich kouč Martin Svědík se navzdory výhře svého mužstva netvářil po závěrečném hvizdu příliš nadšeně.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Trenér Slovácka Martin Svědík.

Článek
Fotogalerie

Co vám na zápase vadilo?

Přibrzdila nás hrubka našeho brankáře Bajzy při rozehrávce. Hosté před pauzou snížili na 1:3, a náš výkon poté notně ztratil na kvalitě. Šlo přitom o naprosto zbytečný gól. Bajza si počínal laxně, tu situaci dost podcenil. Hrozně dlouho s odehráním míče otálel. A ke všemu zvolil špatné řešení. Inkasovaná branka s námi docela zamávala. Víc, než bych čekal. Vždyť jsme pořád měli dva góly navrch. Takže jsem spokojený hlavně s tříbodovým ziskem.

Zpočátku vás hosté trápili účinným presinkem, že?

Je to tak. Přitom jsme se na takový způsob hry soupeře pečlivě připravovali. Až zhruba po deseti minutách jsme dokázali naše záměry realizovat.

A co svým fotbalistům vyčítáte za druhou půli?

Kluci si už počínali dost profesorsky, zbytečně moc přihrávek směřovalo dozadu. Sebevědomí šlo očividně dolů. Přitom první půlhodina byla z naší strany velmi slušná. Jsem přesvědčený, že kdyby Opavští nesnížili, tak bychom vyhráli mnohem výrazněji.

Z posledních dvou ligových duelů s Příbramí a se Slezany máte ale šest bodů a skóre 8:2...

To je samozřejmě chvályhodné. Pro nás je mimořádně důležité, že jsme obě utkání s týmy z konce tabulky zvládli. Prokletí našeho stadionu jsme konečně prolomili, a tak je teď načase, abychom dovezli nějaké body i zvenku. Nejlépe hned za týden z Liberce.

Reklama