Hlavní obsah

Kladrubský: Asteras je pod tlakem, věřím, že toho Sparta využije a vyhraje

Špióna měli v hledišti i na hřišti. Fotbalisté Sparty ve čtvrtek vstoupí do Evropské ligy na půdě Asterasu Tripolis. Jejich nejbližší soupeř v sobotu před očima asistenta Zdeňka Svobody v řecké lize remizoval 1:1 v Kalloni. Za domácí posledních 33 minut odehrál exletenský záložník Jiří Kladrubský. „Věřím, že Sparta vyhraje,“ ujišťuje v rozhovoru pro Sport.cz, i když předesílá, že jeho bývalý tým čeká na horké půdě těžká práce.

Foto: Milan Malíček, Právo

Jiří Kladrubský dává sparťanům v Řecku velkou šanci...

Článek

Otestoval jste svému bývalému klubu příštího soupeře. Jaké Spartě dáváte ve čtvrtek šance?

Bude to mít hodně těžké. Asteras je nebezpečný dopředu, ale mají okénka vzadu. Zápas sledoval Zdeněk Svoboda, s nímž jsem po zápase mluvil. Ví to určitě líp než já... (úsměv) Věřím, že Sparta vyhraje.

Co má od Asterasu čekat?

Mají dobrý tým, jeden z lepších v Řecku. Start do ligy se jim ovšem nepovedl. Pod tlakem je mužstvo a co vím, tak i jejich trenér. Tohle rozpoložení soupeře dává Spartě velkou šanci.

Italové nebo Angličané dávají přednost spíš svým domácím soutěžím. Jak berou Evropskou ligu Řekové?

Se Slovanem jsem v Bratislavě zažil, že Italové do ní nejdou na sto procent. Řekl bych, že Řekové však berou Evropskou ligu velmi vážně. S tím musí Sparta počítat.

Pražané nastoupí až večer, i tak se asi musejí připravit na pořádné vedro, že?

Samozřejmě, tady teď každý den šplhají teploty na 38 stupňů. Musel jsem si na to zvykat.

Kalloni je štací bývalých sparťanů, hostoval tam i Jakub Podaný.

Všechno mi o klubu řekl. Spokojený bych tady byl, kdybychom měli víc bodů. Myslel jsem si, že je řecká liga lehčí, ale není to tak. Jsem rád, že můžu hrát těžké zápasy. Jsem rok a půl po těžkém zranění kolena, takže si angažmá v Řecku patřičně vážím. Z Českých Budějovic jsem přišel jako volný hráč, v případě zájmu ze zahraničí jsem to měl ve smlouvě. Pokud se mi bude dařit, tak bych mohl ještě dosáhnout na nějaké poslední velké angažmá.

Před týdnem jste byl znovu na chvíli sparťanem, přijel jste na exhibiční loučení s Jaromírem Blažkem.

S uvolněním jsem neměl žádný problém. Jarda poslal na klub oficiální pozvánku, a když jsem je ujistil, že bych o jeho rozlučku nerad přišel, dostal jsem svolení, abych si zápas užil. Musel jsem jen oželet after party, protože druhý den ráno jsem se vracel do Řecka a ještě večer se stavil doma, abych viděl malou.

V Kalloni jste tedy bez rodiny?

Z manželky už je doktorka a dostala práci, která se neodmítá. Nabízela se, že půjde se mnou, ale už se kvůli mně obětovala dost. Jsme v kontaktu, s malou třeba přijeli rodiče, takže se tak jednou za měsíc vidíme.

Přijedete Spartu do Tripolisu povzbudit?

Láká mě to, a když to půjde, tak dorazím. Řecká liga má kvůli volbám tento víkend volno, hrát se potom bude až ve středu, tak snad šance je. Počítám však s tím, že se budu na kluky spíš dívat v televizi.

Reklama

Související témata: