Hlavní obsah

Sáloví fotbalisté hrají v sobotu ve Skutči finále Českého poháru, favority jsou Chemcomex a Gioia Brno

Praha

V sobotu bude Městská hala ve východočeské Skutči svědkem Národního finále Českého poháru. Zde se utká osmička vítězů krajských pohárových soutěží, vítězství z loňského ročníku, který se odehrál v pražském Edenu, obhajuje Chemcomex Praha. Jeho největším konkurentem bude nejspíše brněnská Gioia a také jilemnické Sico, překvapit mohou ale některé týmy z krajských soutěží, jako například Tex Color České Budějovice nebo Bumiko Děčín. Pořadatelem závěrečného podniku v českém pohárovém klání je Družba Vysoké Mýto, která si bude chtít patrně napravit ve Skutči výsledkově nepříliš povedenou uplynulou sezónu v celostátní lize sálového fotbalu-futsalu.

Foto: Marián Krajč

Futsalisté Brna budou patřit mezi favority Českého poháru

Článek

"Při Final Four v Luhačovicích bylo v minulém týdnu rozlosováno Národní finále  Českého poháru, na kterém má Družba Vysoké Mýto, jako pořadatel celé akce, automaticky zajištěnou účast. Ve skupině se utkáme postupně s vítězem poháru Ústeckého kraje, týmem Bumiko Děčín, dále s jedním z favoritů na vítězství brněnskou Gioiou a vítězem poháru Jihočeského kraje, zkušeným týmem FC Tex Color České Budějovice", řekl prezident týmu z Vysokého Mýta Viktor Handl.

"Chtěli bychom se ve Skutči prezentovat dobrými výkony a postoupit do semifinálových bojů, neznáme ale kromě Brna síly svých protivníků. Za favorita ale považujeme celek z Českých Budějovic, který v lize i v poháru ukazoval stabilní výkony a dokázal v něm vyřadit i celek celostátní ligy z Větřní," dodal Handl.

Druhou skupinu tvoří obhájce prvenství pražský Chemcomex, dále ligová Jilemnice, plzeňský tým FC Nikomu a další zástupce východočeského regionu z Moravské Třebové. " Zde je jasným favoritem pražský Chemcomex, který o víkendu získal svůj další titul na republikovém šampionátu v Luhačovicích a obhajuje také své loňské prvenství v Českém poháru," konstatoval tiskový mluvčí federace Petr Koseček.

"Potrápit Pražany může krkonošská Jilemnice, která by ráda navázala na své loňské úspěšné vystoupení v poháru, kde skončila v Praze na třetím místě, otázkou je, jakou sestavu se podaří jilemnickým na pohárové klání poskládat. Velkou neznámou je tým z Plzně, který dominoval v Plzeňské krajské lize a potrápit favority může celek z Moravské Třebové, který předváděl solidní výkony i ve Východočeské krajské lize," řekl Koseček.

Reklama

Související témata: