Hlavní obsah

Žižkov - Sparta 0:2Sparta povinnost splnila, v první půli se však na Žižkově s poslední Viktorkou hodně soužila

MinutaMin. Tým Hráč Akce
38. Přikryl 0 : 1
49. Kweuke 0 : 2
Záznam online reportáže

Praha

Vedoucí Sparta sice v televizním prologu k dvacátému ligovému kolu povinnost splnila a tři body na Žižkově získala, s poslední a k sestupu do druhé ligy už de facto odsouzenou Viktorkou se však do přestávky soužila víc než je na lídra zdrávo. Po trápení v první půli, z něhož se zrodila šťastná trefa Přikryla, vnesl do letenských řad klid až Kweuke, jehož gól na začátku druhé půle zlomil žižkovský odpor a umožnil Spartě rozehrát ofenzivní part, jemuž chyběly jen góly.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Fotbalisté Sparty Tomáš Přikryl (zády) a Peter Grajciar se radují z branky.

Článek

Po tři jarní kola vysedával nový letenský „GSM" Jaroslav Hřebík, na Žižkově však sestoupil z výšin k trávníku, aby měl mužstvo v malém pražském derby pod přímým dohledem. Opticky to působilo, neboť Sparta byla na dlouhé minuty nastěhována na polovině domácí Viktorky, ale dál než k její šestnáctce se nedostávala, natož aby snad vystřelila na bránu. Vždyť první pokus Hušbauera přišel až ve 24. minutě, přičemž i ragbyové „háčko" by pro něj bylo nízké...

To poslední celek tabulky byl hlavně v  první půlhodině přece jen snaživější, i když pravdou je, že na Vaclíka létaly při návratu na Žižkov jen propagační střely, s nimiž neměl práci, a tudíž nemusel dokazovat, proč ho Sparta v zimě kupovala.

Přikryl střílet nechtěl

Proto  paradoxem zůstane, že do vedení šli přece jen hosté. A hodně šťastně. Přikrylovi se totiž centr do šestnáctky vyloženě nepovedl, zato rotující lob se z jeho nezdařeného pokusu zrodil náramný, takže gólman Ticháček za ním plachtil marně.

„Chtěl jsem centrovat na Kweukeho, ale balón mně sjel. Fakt šťastný gól," nic nepředstíral autor vedoucí trefy.

Impuls představovala kupodivu pro Viktorku, která mohla ještě do přestávky vyrovnat. Valentův trestný kop však jen těsně minul bránu, střelu Bálka Vaclík reflexivně vyrazil.

Až Kweuke zlomil žižkovský odpor

Po čtyřech minutách druhé půle ale domácí naděje na zdramatizování duelu s ligovým lídrem pohasly, neboť Kweuke zůstal pár kroků před bránou bez dohledu a centr Grajciara uklidil hlavou pohodlně do sítě.

Druhý gól pochopitelně Spartu uklidnil, takže konečně začala předvádět to, co by se od ní v duelu s posledním týmem tabulky čekalo. Grajciarovu střelu však vykopl z brankové čáry Bartl, Přikrylovu šanci zlikvidoval Ticháček, v 73. minutě sice Kweuke žižkovského gólmana propálil, ale jeho rána těsně míjela tyč.

Sparta se tak nakonec musela spokojit jen s dvoubrankovou výhrou a třemi zaslouženými body.

Viktoria Žižkov - Sparta 0:2
Branky: 38. Přikryl, 49. Kweuke. Rozhodčí: Drábek - Chytil, Lakomý. ŽK: Hílek, Milosavljev, Sivrič, Slodowy, Valenta - Krejčí. Diváci: 4218. Poločas: 0:1.
Žižkov: Ticháček - Bartl, Bodeček (10. Lafrance), Kropík, Slodowy - Sivrič, Valenta, Sloboda (79. Jurčo), Hílek, Milosavljev - Bálek. Trenér: Nádvorník.
Sparta: Vaclík - Vidlička, J. Brabec, Jarošík, Pamič - Přikryl, Hušbauer, Grajciar (90. Kerič), Krejčí (87. Sionko) - Matějovský - Kweuke. Trenér: Hašek.

Reklama

Související témata: