Hlavní obsah

VIDEO: Fotbalová komedie! Takhle to vypadá, když ani jeden tým za žádnou cenu nechce dát gól

Madrid

Jen proboha nedat gól, jen nijak nezkomplikovat situaci, z níž mají prospěch oba. Těmito zásadami se důrazně řídily celky Viga a Cordoby v posledním kole druhé španělské ligy. Zápas skončil 0:0, Vigu to pohodlně stačilo na jistou druhou příčku v tabulce a přímý postup mezi elitu společně s La Coruňou. Nakonec šestá Cordoba také má, co chtěla: zahraje si baráž s týmy Valladolidu, Alcorcónu a Alicante. Řada médií v cizině píše o obludném skandálu, nejobludnějším tohoto typu v historii vůbec.

Nejnudnější fotbalový zápas

 
Článek

Čas od času se podobné příběhy odehrají. V tomto případě však šlo o frašku mimořádných rozměrů. Publikum kupodivu bylo spokojené, jak je patrné z některých záběrů. Ale proč ne? Oba celky dosáhly svého.

Přitom obecenstvo nevidělo žádnou střelu. Opravdu žádnou za celých devadesát minut! Ani jeden rohový kop... Až taková komedie to byla. Ale účel světí prostředky.

Nuda to ovšem musela být šílená. I pro hráče. Trýznivá hodina a půl... Výrazně to připomínalo obdobnou frašku  mezi Němci a Rakušany na MS v roce 1982.

Ze Španělska přitom zní, že není co vyšetřovat. Těžko obviňovat a hlavně prokazovat, že to bylo domluvené či zmanipulované. Zkrátka taktika.

Je pravda, že oběma týmům muselo stačit podívat se na tabulku a žádných dohod snad ani nebylo třeba, všichni věděli své a zařídili se podle toho. Že to byla dopředu jasná záležitost, naznačují i sázkařské kurzy. Ten na remízu spadl před výkopem na 1,2:1. A bylo i dost kanceláří, které utkání úplně stáhly z nabídky.

Reklama

Související témata: