Hlavní obsah

Zrádče, řvali brazilští fanoušci na Španěla Costu

Prosil Brazilce za odpuštění, bylo mu však jasné, že to od nich schytá. Jenže přišlo to dřív, než se španělský útočník Diego Costa domníval. Ještě před dnešním duelem s Nizozemskem, kterým Xavi a spol. zahájí cestu za obhajobou.

Foto: Manu Fernandez, ČTK/AP

Diego Costa na tréninku španělské reprezentace.

Článek

„Zrádče, zrádče," křičely na Costu skupinky Brazilců během neveřejných tréninků ve městě Salvador, kde jsou Španělé ubytovaní. Jelikož tréninky byly nepřístupné, lidé se rozmístili po střechách přilehlých domů, které rozsáhlý sportovní komplex obklopují. Kdykoli se Costa dotkl míče, čelil hanlivý pokřikům. Snažil se je ignorovat, přesto se v jednu chvíli obrátil ke kritikům, zjevně naštvaný jejich přítomností. Slovně však nereagoval.

Costa se stal pro Brazilce personou non grata, neboť loni v září odložil brazilský dres a přijal španělské občanství. Nelíbilo se mu, že jej trenér reprezentace Scolari dlouho ignoroval.

Přestože za Španěly dosud odehrál pouhé dvě střetnutí (v březnu s Itálií, v sobotu proti Salvadoru) a v posledních týdnech si léčil svalové zranění, měl by vyběhnout od první minuty proti Nizozemsku. „Je připraven, proti Salvadoru byl skvělý," uvedl Costův spoluhráč Koke.

Španělé jdou do boje po třech zlatých šampionátech (EURO 2008, mistrovství světa 2010, EURO 2012), odmítají však, že by byli méně hladoví. „Vyhráli jsme dvě mistrovství Evropy v řadě, teď chceme vyhrát dvakrát po sobě také mistrovství světa. A nejlepší ze všeho by bylo zahájit turnaj výhrou nad Nizozemci," podotkl záložník Javi Martínez.

Reklama

Související témata: