Hlavní obsah

Bývalý fotbalový reprezentant Drobný tragicky zemřel. Při bobování ve Špindlerově Mlýně

Špindlerův Mlýn
Aktualizováno

Bývalý fotbalový reprezentant a spolukomentátor Václav Drobný zemřel. Při čtvrteční noční jízdě na bobu ve Špindlerově Mlýně narazil do stromu a podle webu iSport.cz následně v pátek nad ránem podlehl v nemocnici vážným zraněním. Webu informaci potvrdil Stanislav Nekolný, kouč brankářů Třeboradic, kde dvaatřicetiletý obránce Drobný působil jako hrající trenér. Zprávu posléze potvrdily i oficiální internetové stránky AC Sparta Praha.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Václav Drobný na snímku z dubna 2010 v dresu Bohemians Praha v utkání Gambrinus ligy s pražskou Spartou.

Článek

"Bohužel je to pravda. Je to ohromná tragédie. Pro jeho rodinu, kamarády i všechny lidi z jeho okolí," řekl Nekolný. "Vím to od kluků, co tam byli s ním. Nejsem schopný mluvit, je to strašné. Na horách měl být až do Silvestra," přidal předseda klubu z pražského přeboru Pavel Kott.

O tragické nehodě na medvědínské sjezdovce informovala i trutnovská policie, totožnost zesnulého však neuvedla. Podle mluvčího jel muž kolem druhé hodiny v noci na bobu, ve spodní části sjezdovky se dostal mimo trať a narazil do stromu. Po nárazu poté zůstal s vážným poraněním hlavy v bezvědomí.

"Poškozený na bobu vyjel ve spodní části sjezdovky mimo trať, kde narazil do stromu. Přátelé poškozeného, kteří byli na místě, ihned přivolali zraněnému, který upadl do bezvědomí, pomoc," uvedl pro Novinky.cz policejní mluvčí Udo Ertner.

Zranění podlehl nad ránem

První ošetření a stabilizaci životních funkcí podchlazenému Drobnému poskytli záchranáři z Horské služby. Při transportu do hradecké fakultní nemocnice byl muž v kritickém stavu.

"Při transportu došlo u muže dvakrát k selhání životních funkcí a musel být oživován. Lékařské posádce se podařilo obnovit srdeční činnost zraněného a v kritickém stavu ho předala lékařům na urgentním příjmu," sdělil mluvčí hradeckých krajských záchranářů Tomáš Ježek.

Drobný však svůj boj o život prohrál. "Přes veškerou snahu lékařů mladý muž svým zraněním nad ránem podlehl," uvedl pro Novinky.cz policejní mluvčí Udo Ertner.

Pro zjištění příčiny smrti bude nařízena pitva. Po sobotním úmrtí třiačtyřicetiletého lyžaře na Černé hoře jde o druhou tragickou událost nynější sezóny v Krkonoších.

Drobný působil v Blšanech, Štrasburku, Aston Ville, Spartě, Jablonci, Augsburgu, Trnavě a na závěr profesionální kariéry v Bohemians Praha. Jako kapitán získal v roce 2002 titul mistrů Evropy s reprezentací do 21 let, v seniorském výběru poté odehrál dva přípravné zápasy proti Japonsku a Itálii. V poslední době pracoval i jako televizní spolukomentátor.

Reklama

  3 : 0 Plzeň - Zlín 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články