Hlavní obsah

VIDEO: Zidane pořád válí. Takhle ho ke gólu vybídla Marta

Bern
Aktualizováno

Fotbal má stále v krvi a ani s přibývajícími léty ze svého umění na trávníku pranic neztratil. Slavný francouzský středopolař Zinedine Zidane o tom znovu přesvědčil při úterním exhibičním utkání na pomoc boji proti chudobě. Zaplněný stadión v Bernu znovu tleskal jeho technickým kouskům i neomylné koncovce.

Zinedine Zidane v exhibičním utkání

 
Článek

Trojnásobný nejlepší fotbalista světa se v charitativním duelu, který pořádá spolu s Brazilcem Ronaldem pod záštitou Spojených národů, se v úvodu blýskl elegantní přihrávkou patičkou a založil rychlou útočnou akci, jako první pak ve Výběru hvězd zareagoval na třígólové vedení domácích Young Boys, které hattrickem zařídil Stéphane Chapuisat.

Brazilská hvězda ženského fotbalu Marta nejprve otestovala bernského brankáře a vyražený míč umně předložila Zidanovi, který nabídnutou šancí nepohrdl a pravačkou poslal míč nekompromisně do sítě.

Později se současný asistent trenéra Ancelottiho v Realu Madrid trefil ještě jednou a přispěl k výhře 8:6 týmu, jehož dres oblékl i nejlepší fotbalista Evropy za rok 2003 Pavel Nedvěd. Za domácí zase nastoupil díky angažmá v Bernu Jan Lecjaks.

Zápasy na podporu boje proti chudobě se konají pravidelně od roku 2003. Letos poputuje výtěžek na Filipíny obětem tajfunu Haiyan.

Reklama