Hlavní obsah

VIDEO: Stadión hořel, hráči se málem poprali. V Superclásicu bylo znovu „horko“

Buenos Aires

Tohle derby není pouze o fotbale, nýbrž o životním stylu, o vášni a lásce k jednomu klubu. Je to zkrátka souboj Milionářů proti chudým. Argentinské Superclásico je zřejmě právem označované za nejvypjatější a nejlepší derby na celé planetě - a čtvrteční odveta jihoamerického poháru Copa Sudamericana tomu dává za pravdu. Hráči River Plate hostili na Estadio Monumental rivala Bocu Juniors, první zápas skončil na La Bomboneře bez gólů, a tak se schylovalo k velkému dramatu. Šťastnějším nakonec byli domácí a po výhře 1:0 postoupili do finále, kde narazí na kolumbijské Atlético Nacional.

Odveta Superclásica mezi River Plate a Bocou Juniors.

 
Článek

Před týdnem fanoušci vytvořili na hřišti „chudinské" Bocy modrožluté peklo, tentokrát se stadión zahalil do červenobílých barev River Plate. Choreo, světlice, dělbuchy, ohňostroj, to všechno zkrátka patří k jihoamerickému temperamentu. A pořádně horko bylo i na hřišti.

Už v první minutě neproměnil pokutový kop hostující útočník Emmanuel Gigliotti. Parádně totiž zasáhl gólman River Plate Marcelo Barovero, který se zaskvěl i při dalších pokusech fotbalistů Bocy. Domácí naopak prokázali velkou efektivitu a o výsledku rozhodli už v 16. minutě - Leonardo Pisculichi proměnil hned první střelu Milionářů na branku.

Emoce se neutichly ani v dalších minutách - ještě v první půli rozhodčí neuznali regulérní gól Callerimu, v samém závěru pak hosty vytočila červená karta pro stopera Catu Díaze natolik, že si to po závěrečném hvizdu chtěli vyřídit jak s rozhodčími, tak i se slavícími fotbalisty River Plate. K vážnějšímu konfliktu ale nakonec nedošlo.

Odvetný duel semifinále obdoby Evropské ligy měl šťastnější konec pro River Plate a Milionáři už mohou vyhlížet první finálové klání proti Atléticu Nacional - to se uskuteční v noci na čtvrtek 4. prosince v kolumbijském Medellínu.

Reklama

Související témata: