Hlavní obsah

Nejlépe placení náhradníci v Premier League? Čech i Rosický mezi elitou

Za svou práci pobírají královský plat, ale na hřiště se dostanou pouze sporadicky. Čeští fotbalisté Petr Čech a Tomáš Rosický, působící ve slavné anglické Premier League, v letošní sezóně prosedí většinu zápasů pouze na lavičce náhradníků, v případě kapitána národního týmu dokonce i na tribuně. Oba hráči londýnských klubů figurují v nelichotivém žebříčku serveru 90min.com - ten seřadil třináct nejlépe placených náhradníků anglické ligy.

Foto: Profimedia.cz

Tomáš Rosický v Arsenalu hodně trénuje, ale na hřiště jej manažer Arsené Wenger pošle jen sporadicky.

Článek

A že jde o skutečně elitní smetánku - kromě v pořadí čtvrtého brankáře Chelsea Petra Čecha a sedmého záložníka Arsenalu Tomáše Rosického se v žebříčku objevila jména Radamela Falcaa, Franka Lamparda, Emmanuela Adebayora či Lukase Podolského.

Rosický se v letošní sezóně Premier League podíval na hřiště jen třikrát a dohromady odkopal pouhých 22 minut. Příliš šancí ale nedostává ani v jiných soutěžích - podzimních 167 minut v dresu Kanonýrů tak alespoň částečně dohnal v reprezentaci, kde ve čtyřech kvalifikačních duelech chyběl jen při utkání v Kazachstánu a na závěrečnou minutu proti Islandu. Odhaduje se přitom, že v Londýně pobírá 85 tisíc liber týdně (necelé tři milióny korun).

Petr Čech, kterému Blues platí 120 tisíc liber týdně (4,17 miliónu korun), je na tom o něco lépe. Manažer Chelsea José Mourinho ho nechal odchytat alespoň 607 minut, z toho jsou tři celé zápasy v Lize mistrů a dva v Ligovém poháru. V Premier League Čech odchytal poslední duel s Hullem, na začátku října musel v derby proti Arsenalu na 67 minut zaskočit za zraněného Thibauta Courtoise. Na hřišti se krátce potkal i s Rosickým, který hrál posledních osm minut.

Žebříčku nejlépe placených „leštičů lavičky" v anglické lize vévodí kolumbijský útočník Radamel Falcao. Toho si klub z Old Trafford vypůjčil na hostování z Monaka, jenže Falcao v Manchesteru United i kvůli zdravotním potížím příliš nehraje. V podzimních osmi duelech hrál jen třikrát od začátku, celkem si připsal 297 minut a vstřelil jediný gól. To vše za zhruba 300 tisíc liber týdně (10,44 miliónu korun).

13 nejlépe placených náhradníků v Premier League:
Jméno/klubPlat (týdně v librách)
1. Radamel Falcao (Man. Utd.)300 tisíc
2. Frank Lampard (Man. City)190 tisíc
3. Bacary Sagna (Man. City)150 tisíc
4. Petr Čech (Chelsea)120 tisíc
5. Ashley Young (Man. Utd.)118 tisíc
6. Emmanuel Adebayor (Tottenham)112 tisíc
7. Tomáš Rosický (Arsenal)85 tisíc
8. Didier Drogba (Chelsea)80 tisíc
Darren Fletcher (Man. Utd.)80 tisíc
André Schürrle (Chelsea)80 tisíc
11. Matija Nastasić (Man. City)75 tisíc
Lukas Podolski (Arsenal)75 tisíc
John Obi Mikel (Chelsea)75 tisíc

Reklama

Související témata: