Hlavní obsah

Div že nepřevrátili autobus. Postupová euforie Vydrova Watfordu byla nezměrná

Londýn/Praha
Aktualizováno

Tradiční anglický fotbalový klub Watford FC je znovu účastníkem Premier League. Postup vybojoval v sobotu odpoledne, když zvítězil 2:0 v Brightonu. Svým patnáctým gólem v sezóně k tomu přispěl i dvaadvacetiletý český útočník Matěj Vydra, jeho kamarád Daniel Pudil nebyl ani na lavičce, ale to jim radost z postupu nekalí...

Když bylo jasno, že Watford postupuje, v autobuse týmu propukla bouře radosti.

 
Článek
Fotogalerie

„Byly to nervy na hřišti a pak i v autobuse. V Brightonu jsme chtěli vyhrát a přiblížit se postupu. To se povedlo. V autobuse cestou domů jsme s napětím sledovali ostatní zápasy. Když jsme dojeli do našeho tréninkového centra, utkání našich největších soupeřů skončila a my jsme se radovali z postupu. Middlesbrough prohrál na hřišti Fulhamu a Norwich jen remizoval s Rotherhamem. V pondělí ještě dohrává Bournemouth s Boltonem, ale postup už nám nikdo nevezme. Euforie je obrovská,“ říkal s radostí v hlase do telefonu Matěj Vydra.

Na trávník přišel v 65. minutě, už se hrála čtvrtá minuta nastavení, když výhru gólově zpečetil. „Bylo to po brejku. Dostal jsem míč, který jsem si zpracoval na prsou, jedním dotekem posunul před sebe a vypálil do protipohybu brankáře. Potvrdilo se, že když dáme první gól, dokážeme přidat i druhý a vyhrát,“ popsal svoji trefu útočník, který má na jaře famózní střeleckou formu.

Ještě prvenství v Championship

Watford po letech, kdy zůstával těsně pod postupovým vrcholem, splnil svůj sen. Do konce sezóny zbývá poslední zápas, příští sobotu doma se Sheffieldem Wendnesday. Postup je jistý, ale před ambiciózním týmem je ještě jeden cíl...

„Chceme Championship vyhrát. To se cení, protože druhá nejvyšší anglická soutěž je považována za vůbec nejtěžší na světě. V posledním kole v sobotu hrajeme doma se Sheffieldem. Věřím, že ten zápas zvládneme. Vítěze si pamatuje každý, druhého v pořadí ne,“ prozradil Vydra cíl, který si před sebe postavili hráči.

Pořádné oslavy mají týdenní odklad. „Ještě jsme postup neoslavili, na to bude dost času po skončení soutěže. Skákali jsme už v autobuse a pak po příjezdu do našeho tréninkového centra. Když už byl postup jasný, telefonoval jsem s taťkou a oba jsme to obrečeli. Určitě postup oslavíme, jak se patří,“ říkal s úsměvem mladý český forvard.

A jedním dechem přiznal: „Žádný postup ani titul jsem dosud nevybojoval, takže tohle je můj největší úspěch a moc si ho cením.“ Rád by ale v červnu přidal ještě jeden. „Před námi je mistrovství Evropy do jednadvaceti let. Na šampionát se těším a věřím, že uspějeme. To ale už bude úplně jiný příběh,“ uzavřel Vydra.

Udrží se v příští sezóně Watford v Premier League?
Ano
78,8 %
Ne
21,2 %
Celkem hlasovalo 7691 čtenářů.

Reklama