Hlavní obsah

Kde skončí? Do bitvy o Čecha se zapojil Tottenham, píší v Anglii

Příští angažmá brankářské jedničky české fotbalové reprezentace Petra Čecha je na Britských ostrovech předmětem neutichajících spekulací. Podle nejnovějších informací tamních médií se do přetahované o čerstvého vítěze Premier League s Chelsea, kde však musel v této sezóně přenechat post jedničky Thibautu Courtoisovi, zapojil i další londýnský klub Tottenham Hotspur.

Foto: Carl Recine, Reuters

Paul Konchesky (vpravo) z Leicesteru se snaží překonat Petra Čecha v bráně Chelsea, českému gólmanovi se snaži pomoci Gary Cahill.

Článek

Chelsea před nedávnem podle listu Daily Telegraph stanovila i Čechovu přestupní částku - na rovných 10 miliónů liber (v přepočtu přes 380 miliónů korun). Již delší dobu se jako o nejvážnějších zájemcích o služby brzy třiatřicetiletého českého brankáře mluví o Arsenalu, Paris St. Germain a Liverpoolu.

Nyní se podle Daily Mail začal na Čecha poptávat také Tottenham, jenž údajně hledá náhradu za francouzského reprezentanta Huga Llorise, který má v létě odejít.

Čech má sice v Chelsea smlouvu až do léta příštího roku, na posledním reprezentačním srazu ovšem prohlásil, že další sezónu už dvojku za Courtoisem dělat nehodlá. Vedení Blues ocenilo dlouholeté zásluhy českého gólmana i jeho loajalitu v probíhající sezóně, za což mu podle Telegraphu (po splnění finančních nároků) nebude bránit v odchodu ani do týmů nejbližších rivalů.

Bude se stěhovat z Londýna?

Z aktuálních zájemců se dávají největší naděje Arsenalu, ale bez šancí nemusí být ani nejnovější zájem celku z White Hart Lane. Veřejným tajemstvím totiž je, že Čech by se jen velmi nerad stěhoval z Londýna, kde se jeho rodina usadila. Vše pochopitelně může přebít nabídka movitých katarských vlastníků francouzských šampiónů z města nad Seinou.

Kde nakonec čtyřnásobný vítěz Premier League a šampión prestižní Ligy mistrů v létě skutečně zakotví, ukážou až jednání ve dnech příštích.

Kde bude chytat v příští sezóně Petr Čech?
V Arsenalu
54,6 %
V Paris St. Germain
19,7 %
V Liverpoolu
3,5 %
V Tottenhamu
12 %
V jiném klubu
6,3 %
Zůstane v Chelsea
3,9 %
Celkem hlasovalo 7545 čtenářů.

Reklama

Související témata: