Hlavní obsah

Akce Kulový blesk před startem ligy, Řezníček bude hostovat ve Spartě

Praha

Senzační transakce připomíná akci Kulový blesk. Útočník Jakub Řezníček, který naposledy oblékal dres Příbrami, bude v jarní části fotbalové Synot ligy hostovat v pražské Spartě. Sport.cz a Právo o tom informoval šéf středočeského klubu Jaroslav Starka.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Jakub Řezníček bude na jaře hostovat ve Spartě.

Článek

Řezníček patřící Mladé Boleslavi hostoval na podzim u Litavky, kde se mu střelecky velmi dařilo. Nasázel hned devět branek a patřil k velkým oporám mužstva. „Dohodli jsme se v úterý pozdě večer. Smlouva byla podepsána do konce sezóny. Sparta o něj projevila zájem, my i Mladá Boleslav jsme souhlasili s tím, že jaro odehraje na Letné," řekl Starka do telefonu.

Podle informací Sportu.cz a Práva se Sparta o šestadvacetiletého kanonýra intenzivně zajímá už několik dní. Oficiálně se však k celé záležitosti hodlá vyjádřit až v momentě, kdy bude vše dotaženo do konce. „V tuto chvíli mohu jen potvrdit, že jednání probíhají, protože Řezníček by mohl být určitou variantou v případě, se nepodaří dohodnout s Frankfurtem na hostování Václava Kadlece," uvedl tiskový mluvčí Sparty Ondřej Kasík.

Podle zpráv z jednání představitelů Sparty i Příbrami by se ale měl Řezníček hlásit už ve středu dopoledne kouči Vítězslavu Lavičkovi. Týž den by měla být podepsána i smlouva a administrativně uzavřeny veškeré náležitosti. K dispozici by měl být Letenským už v pondělí, kdy se Sparta v dohrávce 17. kola utká právě s Příbramí. Na rozdíl od Bednáře, který u Litavky hostuje právě ze Sparty, by Řezníček mohl nastoupit.

Příbramští spoléhají na Bednáře

Reprezentant David Lafata dostane v Řezníčkovi kvalitního parťáka, v útoku Sparty však pochopitelně zůstane nadále jedničkou. Řezníček by mu měl „krýt" záda a být případným žolíkem. Kadlec, pokud by přišel, není typický hrotový hráč. Využitelný je i na krajích útoku, nebo jako podhrotový hráč. Mladíci Schranz a odchovanec Schick v kádru zůstanou.

„Pro nás byl Jakub na podzim klíčovým hráčem, dával důležité góly. Pro něj to určitě bude další posun v kariéře a v tom mu, jako našemu odchovanci, rozhodně nebudeme bránit. Právě ze Sparty jsme získali na hostování Romana Bednáře, který se v přípravě ukázal ve výborném světle. V podstatě převezme roli hrotového útočníka číslo jedna po Řezníčkovi. V pondělí na Letné sice nenastoupí, ale s tím si nějak poradíme. V průběhu jara nám určitě pomůže. Navíc jsme získali i dalšího kanonýra Pavla Fořta," konstatoval Starka.

Řezníček v úterý večer nebral telefon a nereagoval ani na sms. Už dříve se vyjádřil, že by rád odešel do zahraničí a posun do předního klubu Synot ligy by mu v tom mohl pomoci.

Reklama

Související témata: