Hlavní obsah

Nový majitel? Řebíček již Slavii údajně prodal kazašskému podnikateli, klub to popírá

Praha
Aktualizováno

Fotbalová Slavia má podle Blesku nového majitele. Aleš Řebíček prý klub i se stadiónem v Edenu prodal za 1,4 miliardy korun kazašskému podnikateli Talgatu Bajtazijevovi. Deník o tom informoval s odkazem na nejmenovaného právníka, který se jednání účastnil. Slavia však informaci důrazně popřela. Podle tiskového mluvčího klubu Jiřího Vrby jde o nesmysl a fabulaci.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Představitel Slavie Aleš Řebíček

Článek

Podle advokáta ropný magnát získal 80 procent akcií, Slavia však údajnou změnu majitele popřela."Oficiální stanovisko klubu zní, že to není pravda a je to nesmysl. Jednání probíhají, protože to majitel do budoucna chce zabezpečit, ale tohle je fabulace od začátku do konce," řekl Vrba ČTK.

Bývalý ministr dopravy Řebíček koupil Slavii od skupiny Natland Group za nezveřejněnou částku v srpnu 2011, kdy byl klub ve finanční krizi a hrozila mu ztráta profesionální licence. Peníze na nákup podle tehdejšího vyjádření získal prodejem podílu ve stavební a dopravní firmě Viamont za 750 miliónů korun.

V nedávné minulosti už Řebíček o prodeji klubu jednal s ruským podnikatelem Dmitrijem Romaněnkem a spekulovalo se i o zájmu CSKA Moskva nebo Petra Kellnera. Loni v září Slavia změnila vlastnickou strukturu, kdy se spojila s majitelem stadiónu společností Vinet.

Reklama

Související témata: