Hlavní obsah

Boleslav zaparkovala autobus a přehrála Plzeň. Výhra je extrém, radoval se kouč Jarolím

Plzeň

Takové problémy se složením sestavy, jako před duelem v Plzni, zažil kouč Mladé Boleslavi Karel Jarolím ve své kariéře pouze jednou. „Bylo to ještě ve Slavii, tehdy musel naskočit i mladý Bořek Dočkal, a i tehdy jsme vyhráli. Jenže tohle všechno předčilo, je to extrém," podotkl Jarolím po sobotní výhře 2:1 na půdě lídra.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Mladé Boleslavi Karel Jarolím.

Článek

Celý týden si lámal hlavu, jak slepit základní jedenáctku. Chyběla mu spousta hráčů. Trojice viktoriánů, která v Boleslavi hostuje (Wágner, Ďuriš, Končal), vykartovaní Ščuk s Navrátilem a zraněné trio Kúdela, Mendy, Hůlka. Navíc den před zápasem přišel k úhoně Šisler a k tomu zkraje sobotního utkání kvůli zranění střídal Bořil. „Nebylo to opravdu jednoduché, neboť jsme nemohli dát dohromady základní sestavu," uvedl Jarolím. Stavu kádru, s nímž dorazil do Doosan Arény, přizpůsobil taktiku. Před vlastním vápnem hosté tzv. „zaparkovali autobus", tedy bránili v deseti lidech, a následně vyráželi do brejků.

„Taktika byla vzhledem k problémům jasná: Hrát z bloku na naší půlce a spoléhat na rychlé protiútoky. Dva z nich se podařilo zrealizovat, což bylo rozhodující. Především druhý gól zkraje druhé půle byl důležitý, protože vzal Plzni vítr z plachet," liboval si Jarolím.

Obranu vedli zelenáči

Zatímco do ofenzivy byl jeho tým téměř silný jako obvykle, vzadu to byla holá improvizace. Složení stoperské dvojice? Devatenáctiletí mladíci Jan Koch a Antonín Křapka. První na kontě dva ligové starty, druhý ani jeden. Stejně tak si ligovou premiéru odbyl náhradník za zraněného Bořila, francouzský obránce Thalamy.

„Nastoupit poprvé v lize, navíc v Plzni, nebyl to pro Křapku jednoduchý křest. Oba stopeři však obstáli. Za přispění mužstva, které hrálo zodpovědně a obětavě, a výborného výkonu brankáře hrušky, se nám podařilo zvítězit," radoval se Jarolím, kterého navíc potěšilo, že si mužstvo upevnilo čtvrtou příčku, zaručující kvalifikaci o Evropskou ligu.

Náskok Středočechů na konkurenty se totiž v poslední době tenčil, nyní mají před pátou Příbramí solidní pětibodový odstup. „Výsledky konkurentů nám nahrály, nic by ale neznamenaly, pokud by se nám nepodařilo uspět," podotkl Jarolím.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava