Hlavní obsah

Bohemians 1905 - Plzeň 3:2Na Elvise byli šampióni krátcí, Bratanovič skolil Plzeň hattrickem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
39. Bratanovič 1 : 0
41. Bratanovič 2 : 0
43. Mahmutovič 2 : 1
64. Bratanovič 3 : 1
80. Pilař 3 : 2
Záznam online reportáže

Svůj titul už mají jistý, takže jedna porážka navíc je nerozhází. Fotbalisté Plzně si ji připsali v utkání 29. kola Synot ligy na hřišti Bohemians Praha 1905. Hrdinou zápasu byl muž se slavným křestním Elvis - slovinský útočník Bratanovič si proti nejlepšímu týmu soutěže připsal cenný hattrick a postaral se o výhru 3:2. Plzeň prohrála teprve druhé z posledních 15 kol.

Foto: Ladislav Nussbauer

Marně se kapitán Plzně Daniel Kolář rozčiloval...

Článek
Fotogalerie

Viktoria přijela do Ďolíčku bez Hubníka a jen na lavičku usedli Limberský či Procházka. S titulem v kapse se v klidu mohla pokusit vylepšit nepříznivou bilanci na hřišti soupeře - Plzeň do soboty na půdě Bohemians v samostatné lize zvítězila jen jednou z 9 utkání (v srpnu 2009).

Klokani měli ještě čistě teoretickou naději na páté místo a také hráli uvolněně. Třeba nadějné sólo Bratanoviče musel zastavit až skokem pod jeho nohy brankář Kozáčik. Plzeňským však stačí málo, aby zahrozili, a tak při Petrželově šanci na druhé straně musel svůj pro změnu podržet Zlámal.

Bohemka hrála hodně důrazně a agresivně, jak je jí vlastní, s čímž měli oslavenci dost velké problémy. Standardky tak přibývaly hlavně na domácí straně. Ve 28. minutě trefil Bratanovič tyč, další velkou šanci pak nevyužil Rada. Klokani se tak dočkali až šest minut před přestávkou. Bratanovič pronikl do pokutového území, Kozáčik zůstal na půl cesty a domácí hráč ho krásně přeloboval. Bratanovič se tak namlsal, že hned vzápětí střelou k tyči přidal druhou trefu. Závěr první půle byl hodně divoký, po Pilařově asistenci Mahmutovič doklepl míč do prázdné branky a snížil. A to ještě Vaněk mohl klidně vyrovnat...

Během přestávky si Bohemka připomněla 110. výročí založení klubu a došlo i na ohňostroj. Plzeň prohrát nechtěla, při šancích Pilaře či Petržely se vytáhl Zlámal. Jenže mužem zápasu byl slovinský útočník - po Mikušově nezištné přihrávce Bratanovič snadno završil hattrick.

Viktoria znovu snížila na rozdíl jedné branky, po Kovaříkově rohu se hlavou prosadil Pilař, nejmenší muž na hřišti. Výhru domácích mohl pojistit Mikuš, ale Procházka ho doběhl včas. Bohemku to nemrzelo, cenný skalp je její!

Fotbalová Synot liga - 29. kolo:
Bohemians Praha 1905 - Viktoria Plzeň 3:2 (2:1)
Branky: 39., 41. a 64 Bratanovič - 43. Mahmutovič, 79. Pilař. Rozhodčí: Jílek - Nádvorník, Urban. Bez karet. Diváci: 4948.
Bohemians: Zlámal - Pauschek, Škerle, Šmíd, Šírl - Moravec (90. Kalina), Jindřišek, J. Rada, Bartek - Mikuš (90. Hubínek), Bratanovič (81. Lietava). Trenér Pivarník.
Plzeň: Kozáčik - Rajtoral, Hejda, Baránek, Kovařík - Vaněk, Hořava (46. Hrošovský) - Petržela (69. Procházka), Kolář, Pilař - Mahmutovič (69. Holenda). Trenér Koubek.

Reklama

Související témata: