Hlavní obsah

Dukla - Teplice 5:1Dukla zvládla obrat s Teplicemi, nakonec Severočechům dala bůra

MinutaMin. Tým Hráč Akce
14. Kapolongo 0 : 1
41. Polom 1 : 1
45. Berger 2 : 1
59. Přikryl 3 : 1
66. Čajič 4 : 1
67. Přikryl 5 : 1
Záznam online reportáže

Jednoznačný průběh, jednoznačný výsledek. Fotbalisté Dukly se v sobotním duelu 29. kola Synot ligy s Teplicemi nepárali, byť brzy prohrávali, soupeře smetli rozdílem třídy 5:1. Za vítěze se dvakrát trefil Přikryl, po jedné brance přidali Berger, Polom a Čajič, jedinou trefu Teplic obstaral Kapolongo.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Berger z Dukly.

Článek

Domácí zahrozili už po 10 vteřinách, ránu Přikryla musel likvidovat Grigar. Severočeši vzápětí kontrovali, blízko gólu byl konžský útočník Kapolongo, který nastřelil tyč. Pražané poté mohli v krátkém sledu třikrát udeřit, ze tří solidních příležitostí ale nevytěžili nic. A tak šli do vedení nakonec hosté: rohový kop nešikovně tečoval na přední tyči jeden hráčů Dukly, míč se snesl na hlavu Kapolonga, který z metru mířil přesně - 0:1.

Domácí však neustávali v útočné snaze, v 41. minutě se dočkali. Gólu předcházel únik agilního Rusa Karavajeva, který nachystal šanci Hanouskovi, jeho ránu stihli hosté zblokovat na roh. Z něj už Dukla udeřila, Grigara hlavou překonal Polom. Pražané stihli ještě do přestávky obrat, na konci báječné akce byla přihrávka Karavajeva, po níž Berger pálil do odkryté branky.

Krátce po změně stran mohl zvýšit Karavajev, Grigar však jeho pokus z hranice penalty vyrazil. Co se nepovedlo Karavajevovi, zvládl o devět minut později Přikryl, jenž po brejku obstřelil Grigara - 3:1. V 66. minutě předvedli další bleskový kontr, který zakončil přesně Čajič, vzápětí na hrozivých 5:1 zvyšoval Přikryl, který si na vápně v klidu postrčil balon, zamířil a míč se za okamžik třepetal v síti, kam se odrazil od břevna. Přikryl to náramně oslavil 100. ligový start.

Teplice zhruba od 60. minuty totálně „plavaly" v defenzivě, respektive některým hráčům bylo zatěžko zařadit zpátečku, při páté brance Dukly se nabízel obrázek, kdy se na trio obránců hostů řítila pětice Pražanů, zbylých sedm Tepličáků zamrzlo na polovině hřiště. Pro Severočechy mohlo být nakonec ještě hůř, střídající Mareš totiž postupoval sám na Grigara, při kličce mu však míč utekl do autu.

29. kolo první fotbalové ligy:
Dukla Praha - FK Teplice 5:1 (2:1)
Branky: 59. a 67. Přikryl, 41. Polom, 45. Berger, 66. Čajič - 14. Kapolongo. Rozhodčí: Orel - Wilczek, Mokrusch. Diváci: 1622. ŽK: Polom (Dukla).
Dukla: F. Rada - Karavajev, Jeřábek, Polom, Matěj Hanousek - Čajič (86. Daniel Tetour), Považanec, Marek Hanousek - Berger (90. Malý), Beauguel, Přikryl (73. Jakub Mareš). Trenér: Kozel.
Teplice: Grigar - Hora, Jablonský, Lüftner, Krob - Takács (83. Matula) - Vůch, Vachoušek (70. Táborský), Balász (63. Vondrášek) - Potočný - Kapolongo. Trenér: P. Rada.

Reklama

Související témata: