Hlavní obsah

Příbram - Brno 3:2Zeman přiblížil Příbrami Evropskou ligu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
27. Suchan 1 : 0
45. Zavadil 1 : 1
68. Zeman (penalta) 2 : 1
75. Hyčka 2 : 2
86. Fořt 3 : 2
Záznam online reportáže

Příbram

Příbramští fotbalisté udělali další důležitý krok postupu do pohárové Evropy. V dramatickém utkání porazili Brno 3:2, upevnili si páté místo a pokud Jablonec ve středu vyhraje finále poháru, bude hrát Příbram Evropskou ligu. Za dnešní výhru domácí vděčí hlavně Martinovi Zemanovi, který dal jeden gól z penalty a na další dva připravil Suchanovi a Fořtovi. Za hosty vyrovnávali Zavadil a Hyčka.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Příbramský záložník Martin Zeman.

Článek

Příbram začala opatrně, ale postupně se nastěhovala na útočnou polovinu a do patnácté minuty nasbírala čtyři rohy. K vedoucí brance jí také pomohla standardní situace, když hostující obrana odvrátila Zemanův centr jen k Suchanovi, který s klidem umístil míč k tyči.

Brno příliš nebezpečné nebylo, ale když poprvé ohrozilo branku soupeře, bylo z toho vyrovnání, navíc polovlastní. Zavadil poslal před branku ostrý centr, míč lízl hlavu příbramského Bednáře a zaplul pod břevno.

Po přestávce to bylo podobné. Příbram se tlačila za výhrou, jenže koncovka byla dlouho žalostná. Sám před brankářem se ukopl Nitrianský, neprosadil se Zápotočný, pokus Bednáře z otočky byl příliš vysoký. Až když přišel na hřiště Mareš, byl okamžitě faulován a Zeman bezpečně proměnil penaltu.

Brno zápas nezabalilo, Hyčka si narazil míč s Paškem a znovu vyrovnal. Příbram v koncovce riskovala, poslala na hrot náhradníka Fořta a ten pět minut před koncem po dalším Zemanově centru parádní hlavičkou rozhodl.

29. kolo první fotbalové ligy:
1. FK Příbram - Zbrojovka Brno 3:2 (1:1)
Branky: 27. Suchan, 68. Zeman z pen., 86. Fořt - 45. Zavadil, 75. Hyčka. Rozhodčí: Hrubeš - Paták, Kotík. ŽK: T. Pilík - Slančík. Diváci: 3128
Příbram: Kelemen - Matějů (81. Fořt), Hájovský, Zápotočný, Divíšek - Nitrianský (66. Mareš), Suchan, T. Pilík, Hnaníček, Zeman (89. Tregler)- Bednář. Trenér: Tobiáš.
Brno: Melichárek - Pašek, Jugas, Košťál, Lutonský - Zavadil, R. Buchta - Vávra (81. Čtvrtníček), Malík (68. Moukanza), Sýkora - Slančík (68. Hyčka). Trenér: Kotal.

Reklama

Související témata: