Hlavní obsah

Ščasný si ošidnou pochvalu neodpustí: S Šuralem i Zahustelem jsme velice spokojení

Praha

Pekelný start jara se jim rychle blíží. Fotbalisté pražské Sparty otevřou domácí soutěž sobotním duelem ve Zlíně, další čtvrtek potom zápasem s Krasnodarem rozehrají vyřazovací část Evropské ligy. Cíl mají jasný. „Kdybych řekl cokoli jiného, než získat zpátky titul, byl by to ode mě alibismus. V Evropě také chceme všichni postoupit, ale upřednostňuji, abychom získali titul,“ vyhlašuje trenér Zdeněk Ščasný.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Sparty Praha (zleva) Kehinde Fatai, Ladislav Krejčí, Bořek Dočkal a Josef Šural slaví gól.

Článek
Fotogalerie

Nedělní výhra v generálce nad Žilinou (4:2) mohla vlít fanouškům Sparty optimismus. A také ujištění, že kapitán David Lafata, který poslední zápasy kvůli zranění vynechal, start jara stihne.

„Nikdy nevíte, co se může stát, ale jsem stoprocentně přesvědčený, že David bude ve Zlíně připraven hrát. Absolvoval výborně celou zimní přípravu a není hráčem, který by potřeboval deset zápasů na rozehrávání. Nebojím se, že by neměl formu a nedostával se do šancí tak, jak umí," avizuje Ščasný.

Nejpravděpodobnější sestava Sparty pro začátek jara:
Bičík - Zahustel, J. Brabec, Holek, Costa - Vácha/Mareček, Frýdek - Šural, Dočkal, Krejčí - Lafata.

Posily do týmu zapadly

Sparta má tři posily. Stoper Ondřej Mazuch po téměř roční pauze potřebuje víc času, jaro v základní sestavě nezačne. Reprezentanti Josef Šural a Ondřej Zahustel v ní chybět nebudou.

„Je sice ošidné chválit před startem sezóny, ale s Šuralem i Zahustelem jsme velice spokojení a těší nás, jak do mužstva zapadli," neodpustí si trenér pochvalu. „Zahustel podával dobré výkony hned od začátku. Pepa se rozehrával postupně a zlepšuje se každým zápasem. Plní přesně to, co si od něj slibujeme. Věřím, že se bude ještě zlepšovat."

Konkurence může být dvojsečná

Délesloužící hráči se shodnou, že v mužstvu je teď konkurence, jakou na Letné za dobu svého působení ještě nezažili. Do základní jedenáctky se nejspíš nevejdou stratég Matějovský, podzimní střelec Fatai, nedávný reprezentant Jiráček či současný Vácha...

„Konkurence může být dvojsečná, ale hráči pracují v tréninku skvěle, protože cítí, že na jejich post se může posunout okamžitě někdo další. Jsem moc rád, že i když se některým místo v základu vzdaluje, tak stále pracují a drží při sobě. Snad to tak zůstane," líčí kouč Ščasný.

Rotace bude jen v poháru

Navzdory přetlaku na soupisce počítá s větší rotací v sestavě pouze v domácím poháru. „Jinak se budeme snažit, aby mužstvo bylo co nejvíce konsolidované a stabilizované."

Pokud jde o obranu, na pravém kraji začne Zahustel, na levém Costa a stoperskou dvojicí budou Brabec s Holkem. Také proto, že v prvním duelu proti Krasnodaru nemůže hrát vykartovaný Frýdek, který je alternativou na levý kraj obrany pro případ, že se Costa vrátí na stopera.

Ščasný jinak s Frýdkem počítá do zálohy, kde stále není rozhodnuto, zda bude defenzivní part hrát Vácha, nebo Mareček.

Získají fotbalisté Sparty v této sezóně Synot ligy mistrovský titul?
Ano
51,3 %
Ne
48,7 %
Celkem hlasovalo 8860 čtenářů.

Reklama