Hlavní obsah

Druhý poločas odjezdíte, poručil Levý svým svěřencům. Pak ho odvezla sanitka

Uherské Hradiště

Kvůli neukázněným divákům v derby se Zlínem měli při ligovém utkání s Jihlavou uzavřenou tribunu, z níž obvykle povzbuzují skalní fanoušci Slovácka, a v poločase, po němž prohrávali s týmem z Vysočiny 0:1, postihla hradišťské fotbalisty další rána. Trenérovi Stanislavu Levému se udělalo nevolno, a tak byl převezen do nemocnice. Střetnutí dokoučoval asistent Michal Kordula, Slovácko pod jeho vedením srovnalo na 1:1.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Slovácka Stanislav Levý.

Článek

Levý si mohl po důkladném vyšetření oddechnout, lékaři nezjistili nic závažného a ještě v sobotu večer ho z nemocnice propustili. „Chtěli jsme mít jistotu. Neradi bychom něco podcenili," vysvětlil mluvčí klubu z Uherského Hradiště František Uhříček. „V pondělí už bude Standa určitě s námi na tréninku," byl přesvědčený Kordula.

Ten zkritizoval svoje mužstvo za slabý výkon v prvním poločase. „Úplně jsme ho prospali. Byli jsme vlažní, prohrávali jsme osobní souboje. Něco jsme si k tomu o přestávce řekli a po pauze jsme už zahráli mnohem líp. Vyrovnali jsme, avšak vítězný gól se nám bohužel vstřelit nepovedlo, a tak jsme zklamaní," připustil.

Kordulu očividně nezaskočilo, že musel náhle uprostřed důležitého duelu převzít hlavní zodpovědnost za vedení týmu. „Levý mi i jako asistentovi dává hodně prostoru k realizaci. Podobné to bylo také za jeho předchůdce Habance," vysvětlil Kordula, který koučování prožíval u postranní čáry hodně emotivně. „Kluky bylo potřeba probudit, a tak jsem nemohl jen sedět na lávce. I jako hráč jsem býval dost impulsivní," tvrdil.

Havlík si vůbec nevšiml, že jeho trenér chybí

Záložník Marek Havlík, autor vyrovnávací branky Slovácka, trenérovu absenci na střídačce ani nezaznamenal. „O přestávce nám pan Levý ještě stihl sdělit, abychom si mizerný výkon z první půle vyříkali sami, a že od nás čeká, že druhý poločas odjezdíme na sto procent. To, že na lavičce potom chyběl, jsem se dozvěděl až po zápase," prozradil Havlík.

V průběhu střetnutí nic netušil ani Levého kolega, jihlavský kouč Michal Bílek. „Až když jsem Standu po utkání hledal, abych si s ním podal ruku, dozvěděl jsem se, co se přihodilo," říkal bývalý reprezentační trenér, který po příchodu na Vysočinu uhrál se svým novým mužstvem už druhou plichtu 1:1. „Samozřejmě že by bylo lepší, kdybychom jednou zvítězili za tři body. Ale na druhé straně jsme neprohráli a bodík ze Slovácka se vždycky počítá. Nad Bohemkou ale už musíme doma konečně zvítězit," plánoval.

Stejného názoru byl i brankář Jihlavy Jan Hanuš, který svůj celek několika skvělými zákroky podržel. „Ve druhé půli si domácí vytvořili víc šancí, za remízu jsme tudíž rádi. Přehrávali nás ve středu hřiště. V naší šestnáctce byl nepříjemný urostlý útočník Kone, brání se dost těžce," říkal Hanuš, jemuž ležel v hlavě obdržený gól. „Scházelo pár centimetrů, aby se míč po Havlíkově dělovce odrazil od tyče místo do sítě ven z branky," všiml si.

Reklama

Související témata: