Hlavní obsah

Tohle Platil přehnal. Sudího chtěl napadnout, fanouškům Kladna ukázal prostředníček

Kladno

Kladno ho vychovalo pro velký hokej, po středečním extempore, které na jeho ledě předvedl, však obliba Jana Platila u fanoušků Rytířů poklesla na bod mrazu. Jednatřicetiletý obránce Havlíčkova Brodu v utkání první ligy vyfasoval od sudího Michala Hrubého dohromady 68 trestných minut, hlavně kvůli svému běsnění v samém závěru duelu, který poslední Rebel prohrál 1:4.

Jan Platil a zdvižený prostředníčekVideo: rytirikladno.cz

 
Článek

Platil obdržel v zápase čtyři menší tresty, ten poslední v čase 59:36 za hrubost. Na trestnou lavici ale ani nezamířil. Vše si jel totiž vyříkat s hlavním arbitrem Hrubým, od kterého si ale vysloužil osobní desetiminutový trest. Tím však celá záležitost ještě zdaleka neskončila.

„Byl potrestán osobním trestem za nesportovní chování. Následně přijel k hlavnímu rozhodčímu, chytil ho za dres a pokusil se o hlavičku. Následně hlavního rozhodčího odstrčil, za což obdržel trest ve hře. Poté při odchodu z ledu do kabiny ukázal několikrát prostředníček na tribuny do diváků, za což obdržel druhý trest ve hře," stojí v oficiálním zápisu o utkání.

Vulgární gesto směrem ke kladenskému kotli nepopírá. Ani nemůže, neboť ho z něj usvědčuje videozáznam. Účastník mistrovství světa z roku 2007 však odmítá, že by Hrubého napadnul. „Jen jsem ho chytl za dres, aby mi neujel. Kdybych mu chtěl dát hlavičku, tak jsem mu ji určitě dal," říká Platil v rozhovoru pro hokej.cz.

Za své běsnění se od disciplinární komise jistě dočká tvrdého trestu. Ten ho pravděpodobně nemine ani od jeho zaměstnavatele. „Honza Platil už byl od začátku hodně přemotivovaný. To, co potom předvedl, k tomu nemám co dodat. Myslím si, že z toho vyvodíme nějaké důsledky," řekl bezprostředně po zápase jeden z trenérů Havlíčkova Brodu Martin Kubát.

Reklama

Související témata: