Hlavní obsah

Košice chtějí znovu do české extraligy. O zájmu víme, přihlášku ale nepodaly, říká Bříza

Aktualizováno

Před třemi lety byla jeho snaha neúspěšná, teď to zkouší znovu. Slovenský hokejový klub HC Košice má zájem startovat v příští sezóně v české extralize. Informovaly o tom ve středu Hospodárske noviny.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Viceprezident ČSLH Petr Bříza.

Článek

"O zájmu Košic víme, klub si do nejvyšší české soutěže podal přihlášku," řekl listu viceprezident Českého svazu ledního hokeje (ČSLH) Petr Bříza. V oficiálním prohlášení, které ČSLH vydal ve středu odpoledne, však Bříza dementoval, že by přijetí košické žádosti potvrdil.

"Nejspíš šlo o nedorozumění. Slovenskému novináři jsem odpověděl, že i v případě, že by podobná žádost už na svaz dorazila, zabývat se jí budeme až po skončení sezóny," uvedl Bříza, podle kterého bude záležet na tom, aby projekt byl ekonomicky výhodný pro české kluby.

Košický klub se k snahám o vstup do české extraligy nevyjádřil. "Momentálně hrajeme finále extraligy, proto tyto věci nebudu komentovat," citoval deník prezidenta klubu Juraje Mondíka.

Žádostí by se český svaz zabýval

"Na svazu jsme žádnou oficiální žádost neobdrželi, nicméně neoficiálně se o tom mluví už delší dobu a zájem Košic registrujeme. Pokud by k nám žádost dorazila, samozřejmě bychom se jí zabývali. Ale byla by to záležitost čtyř subjektů. Tedy Českého svazu ledního hokeje jako řídícího orgánu soutěže, Asociace profesionálních klubů, slovenského svazu a mezinárodní hokejové federace IIHF," řekl Sport.cz mluvčí ČSLH Zdeněk Zikmund.

Podle vyjádření marketingové manažerky Karlových Varů Hany Petrželkové pro slovenský deník je podmínkou jednání o vstupu Košic do extraligy, že uhradí českým klubům náklady na cestování a ubytování na Slovensku.

Vyřešit by se musely i další záležitosti, např. do jaké soutěže by tým zamířil v případě, že by neuspěl v baráži. "Zda by klub sestoupil do české první ligy, nebo by se vrátil zpět do slovenské etraligy," uvedla pro Hospodárske noviny Petrželková.

Košice jsou po Slovanu Bratislava druhým nejúspěšnějším hokejovým klubem na Slovensku. Slovan před dvěma lety slovenskou extraligu opustil a začal hrát KHL. Slovan i Košice už v minulosti usilovaly o účast v české extralize, v roce 2011 Asociace profesionálních klubů ledního hokeje tuto možnost zamítla.

Líbila by se vám účast Košic v české extralize?
Ano
68,8 %
Ne
31,2 %
Celkem hlasovalo 19527 čtenářů.

Reklama

Související témata: