Hlavní obsah

Jednička Sparty je na cestě do KHL. Novotný zaujal Novokuzněck

Novokuzněck/Praha
Aktualizováno

Novokuzněck už na svých stránkách publikoval informaci, že s brankářem Filipem Novotným podepsal smlouvu. Pražská Sparta kontruje, ale minimálně zájem z KHL přiznává. „Novotný má platnou smlouvu na Spartě a je naším hráčem,“ řekl tiskový mluvčí klubu Tomáš Zetek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Sparty Praha Filip Novotný oslavuje vítězství nad Pardubicemi.

Článek

Metallurg Novokuzněck uvedl, že s 24letým Novotným podepsal roční smlouvu. Jednání o přestupu však podle vyjádření pražské organizace rozhodně není tak daleko.

„Novokuzněck zájem o Filipa Novotného má, to je pravda. Ale je to podobný případ jako u Marka Ďalogy ve spojitosti s Kazaní. Oba mají momentálně ve Spartě platnou smlouvu," prozradil Zetek..

Filip Novotný ve Spartě dlouho čekal na svou šanci. Dočkal se jí až v uplynulé sezóně, kdy odchytal za holešovický tým 36 zápasů v základní části, na což navázal i odchytaným play off, kde Spartě pomohl do semifinále. A navzdory pochybnostem se mu celkem dařilo. Jak pravděpodobný je jeho odchod? „Nic víc k tomu teď říci nemůžeme," doplnil tiskový mluvčí klubu.

Novotný by musel o místo bojovat s Pöpperlem

Začátkem května Sparta potvrdila návrat zkušeného brankáře Tomáše Pöpperleho, jehož získala ze Soči, taktéž hrajícího KHL. Konkurenci v brankovišti tím navýšila. Pöpperle navíc z dřívějška prostředí klubu dobře zná.

V Novokuzněcku by Novotný zřejmě tak silného soka neměl. Tým totiž přišel o svého prvního brankáře Rafaela Chakimova, kterého do svých služeb zlákala Ufa.

Zájemce o Novotného patří mezi slabší mužstva Kontinentální hokejové ligy. Ve skončené sezóně obsadil Novokuzněck v celkovém hodnocení ligy předposlední místo.

Reklama

Související témata: