Hlavní obsah

Karlovy Vary - Sparta 6:3Karlovy Vary zaskočily Spartu a slaví první výhru v sezóně

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Rachůnek 1 : 0
1. Bartek 2 : 0
8. Sabolič 2 : 1
14. Kudrna 2 : 2
23. Marosz 3 : 2
25. Marosz 4 : 2
30. Bartek 5 : 2
33. Haščák 6 : 2
45. Kumstát 6 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Karlových Varů porazili ve 4. kole extraligy Spartu 6:3 a poprvé v sezóně se radovali z výhry. Západočeši duel rozhodli čtyřmi góly ve druhé třetině a Pražané si tak připsali premiérový nezdar v soutěžním ročníku. Dvěma góly se na výhře Energie podílel útočník Rostislav Marosz. Sparta ale i přes nezdar zůstala v čele tabulky, už ale jen díky lepšímu skóre před Libercem, Chomutovem a Brnem.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Útočník Sparty Petr Kumstát (vlevo) a karlovarský obránce Michal Gulaši.

Článek

Domácí byli před utkáním posledním týmem soutěže, skvěle se jim však vydařil vstup do duelu. Již v šestnácté sekundě se dostali do vedení, kdy nepřesnou rozehrávku Pöpperleho potrestal Rachůnek. Sparťanský gólman navíc vzápětí inkasoval podruhé, když jej překonal v čase 0:53 Bartek.

Pražanům se však podařilo oklepat se z tvrdého úderu. Šanci Formana ještě Závorka svým levým betonem zlikvidoval, ale na střelu Saboliče v 8. minutě již byl krátký. Ve 14. minutě si čtvrtá řada Sparty vytvořila tlak v obranném pásmu domácích a Kudrna vyrovnal.

Druhá třetina však patřila Západočechům. Úvodní přesilovku sice nevyužili, ale poté se jim v koncovce extrémně dařilo. Ve 23. minutě Marosz našel skulinku mezi lapačkou a betonem Pöpperleho a vrátil vedení na stranu domácích. O dvě minuty později ujelo trio Duda - Rachůnek - Marosz a čtyřiadvacetiletý Marosz se podruhé zapsal mezi střelce.

Nejistého Pöpperleho poté vystřídal Lukáš, ani jemu se však nevedlo o mnoho lépe. Ještě než si připsal první zákrok, kapituloval i on. O pátý gól se postaral Bartek. Pro domácí třetinu snů brankově zakončil Haščák, který po závaru před sparťanskou brankou pošesté protlačil puk za záda gólmana hostů.

Ve třetí části se sice podařilo Kumstátovi, který v minulosti řadu let hrál v Karlových Varech, snížit, více Pražané ale duel zdramatizovat nedokázali. Sparta tak stejně jako v obou případech v předešlé sezóně v KV areně prohrála.

4. kolo hokejové extraligy:
HC Energie Karlovy Vary - HC Sparta Praha 6:3 (2:2, 4:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 1. T. Rachůnek (Marosz), 1. Bartek (Deyl), 23. Marosz, 25. Marosz (T. Rachůnek, Duda), 30. Bartek (Deyl), 33. Haščák (Bartek) - 8. Sabolič (Pech, Kalina), 14. A. Kudrna, 45. Kumstát (Glenn). Rozhodčí: Fraňo, Hrubý - Bláha, Jiří Svoboda. Vyloučení: 7:6, navíc Haščák - Forman oba 10 min. Bez využití. Diváci: 2586.
Karlovy Vary: Závorka - Benák, Bičánek, Harant, Sičák, Deyl, Gulaši, J. Tomeček - Duda, Marosz, T. Rachůnek - Bartek, Haščák, Rohan - V. Tomeček, Kverka, Vachovec - D. Hruška, Osmík, Gorčík. Trenéři: Mlejnek a Mariška.
Sparta Praha: Pöpperle (25. Lukáš) - Polášek, J. Mikuš, Čajkovský, Barinka, Glenn, Hrbas, Kalina - Réway, J. Hlinka, Klimek - Netík, Přibyl, Buchtele - Kumstát, Pech, Sabolič - Forman, Cingel, A. Kudrna. Trenéři: Jandač a Moták.

Reklama