Hlavní obsah

Jsme tým dělníků, dříčů. Šestí jsme, protože hrajeme srdcem, říká Húževka o Olomouci

Olomouc

Olomouc poprvé v sezóně zdolala brněnskou Kometu za tři body a upevnila si šestou příčku. Jedním gólem k výhře (5:2) přispěl i slovenský veterán Peter Húževka (40), který na první trefu v dresu Hanáků po příchodu z Vítkovic čekal jedenáct zápasů.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Hráči Olomouce se radují ze třetího gólu proti Brnu.

Článek

Bylo to čekání na ten první gól hodně dlouhé?

Ze začátku jsem si to počítal. Pak jsem ale přestal. Ještě se mi nestalo, že bych čekal tak dlouho. Jsem rád, že to konečně přišlo.

Zdálo se, že jste to měl snadné?

V takové situaci jsem byl už mockrát. Buď jsem ale trefil tyč, nebo to dal vedle. Teď konečně štěstí přišlo a padlo to tam. Ještě, že tak.

Byli jste jasně lepší, souhlasíte?

Hráli jsme fakt super. Jsme tým dělníků, dříčů. Vyhrávat si zasloužíme. Jdeme do každého utkání naplno a díváme se jen dopředu. To, že v tabulce jsme šestí, je výsledkem toho, že všichni hrajeme srdcem.

Určitá komplikace přišla jen ve třetí třetině, kdy Kometa snížila na 3:1?

Od začátku jsme se snažili nedělat chyby, hrát jednoduše. Věřili jsme, že šance i góly přijdou a to se i stalo. Za stavu 3:0 jsme sice trochu polevili, inkasovali jsme. Mohlo to být klidnější. Když jsme ale zvýšili na 4:1, bylo rozhodnuto.

V lajně hrajete s krajany Skladaným a Mikúšem. Už jste si sedli?

Už je to lepší. I na tréninku si říkáme, kde kdo má být a v zápasech to začíná být znát. Ten můj gól je jen plusem toho všeho. I kluci si ale zasloužili nějaký dát. Byli k tomu dnes oba hodně blízko. Třeba to příště prolomí.

Vy sám jste po příchodu z Vítkovic v Olomouci viditelně pookřál?

Asi je to tou atmosférou, jaká tady panuje. Olomouc je mnohem výš. Jak už jsem řekl, hraje výborně a tu šestou příčku si určitě zaslouží.

Reklama

Související témata: