Hlavní obsah

Hašek: Zprávy o mém návratu jsou spekulace, teď se tím nezabývám

Návrat brankáře Dominika Haška k aktivní kariéře není momentálně na pořadu dne. Hrdina olympijských her v Naganu, který naposledy chytal v minulé sezóně za Detroit v NHL, to ve středu řekl v rozhovoru pro ČTK. Zároveň však připustil, že v létě o tom možná bude uvažovat.

Článek

"Všechno to jsou jen spekulace. Během roku člověk mluví s hodně lidmi, slyší různé návrhy a u některých ani neví, jestli je má brát vážně. Teď se věnuji Síni slávy českého hokeje a tyhle věci zatím odsunuji. Vážně se jimi nezabývám," řekl Hašek ČTK. V tomto týdnu se v médiích objevují zprávy, že o slavného pardubického odchovance má zájem řada klubů v Česku i zahraničí.

Nejzajímavější je podle těchto informací nabídka ruského Omsku, kde hraje i česká hvězda Jaromír Jágr. "Někdo něco říkal, ale konkrétně mi nikdo nic nenabízel. Ta zpráva mě překvapila," uvedl čtyřiačtyřicetiletý hokejista, který šestkrát získal cenu pro nejlepšího brankáře NHL a dvakrát byl vyhlášen nejužitečnějším hráčem zámořské soutěže.

Spekulace o jeho možném návratu k vrcholovému hokeji souvisí i s faktem, že když v červenci loňského roku přerušil fungování své firmy Dominátor, ke svým dalším aktivitám uvedl, že jisté je pouze to, že už nebude chytat v NHL a brankářskou výstroj v sezóně 2008/09 neoblékne. Nechal si tak otevřená zadní vrátka pro případný návrat.

Návrat Hašek nevyvrátil

Podobně mluvil i ve středu. "Úplně to nezavrhuju. Ta možnost tady je. Nikdy jsem neřekl, že končím s hokejem. Na druhou stranu musím říci, že tyhle věci jsou nyní nevhodné. Teď se věnuji Síni slávy a pak případně přijde to rozhodnutí. V tuhle chvíli jsou to jen spekulace," řekl Hašek, který si rpý užívá možnost sledovat letošní extraligové play off jako divák.

Nejlepší sportovec České republiky z let 1994 a 1998, jenž pětkrát vyhrál i Zlatou hokejku určenou pro nejlepšího českého či československého hokejistu, v současnosti hokej hraje, ale rekreačně a na postu obránce. "V týmu s Martinem Dejdarem. Naposledy jsme hráli o víkendu v Písku," uvedl Hašek, jenž se cítí ve výborné kondici. "Zdraví mám výborné," pochvaloval si brankář, jenž měl v závěru zámořské kariéry několikrát zdravotní problémy. Nejčastěji s třísly.

O možném návratu Hašek příliš konkrétně mluvit nechce. "Moje zkušenosti z minulosti jsou takové, že je lepší se k ničemu konkrétně nevyjadřovat, nechat to být a dodělat si svoji práci. Pak si na to můžu sednout a začít o tom přemýšlet," uvedl Hašek, který během působení v NHL opakovaně oznámil konec kariéry, ale pak se do branky znovu vrátil.

Reklama