Hlavní obsah

Pod Hadamczikem už hrát nikdy a nikde nebudu, prohlásil Kvapil

Moskva

Český hokejový útočník Marek Kvapil, který se v dresu moskevského Dynama naposledy blýskl asistencí při rozhodujícím gólu v duelu o Gagarinův pohár Kontinentální ligy, odmítá hrát pod trenérem Aloisem Hadamczikem, ať v reprezentaci, tak kdekoliv jinde. Své rozhodnutí reprezentačnímu trenérovi sdělil ve čtvrtečním telefonickém rozhovoru.

Foto: Milan Syruček, ČTK

Český útočník Dynama Marek Kvapil nebude hrát pod Aloisem Hadamczikem.

Článek

"Omluvil jsem se (Hadamczikovi) z reprezentace s tím, že jsem mu řekl, že pod ním už nechci nikdy reprezentovat, ani nikde jinde hrát, protože se ke mně při posledních srazech i celkově po dobu, co ho znám, choval docela bez respektu a nechtěl jsem to znovu zažívat," řekl ČTK Kvapil.

Hadamczik prý jeho odmítnutí akceptoval a pogratuloval mu i k zisku Gagarinova poháru. Ale pak se Kvapil dočetl, že se mu podle trenérova asistenta prý nemohou dovolat, a tak se rozhodl uvést věci na pravou míru.

Nejde o unáhlené rozhodnutí

Rozhodnutí odmítnout nabídku na reprezentaci zvažoval dlouho, nejde o unáhlenost, ale po posledním srazu měl Hadamczikových způsobů dost. "Nelíbilo se mi, jak se mnou jedná v kabině i jinde. Nebylo to příjemné," dodal bez dalších podrobností.

Pod jiným trenérem by však reprezentoval rád. "S reprezentací jsem nikdy neměl problém. Považuji to za čest. Pokud jsem nebyl zraněný, tak jsem byl na každém srazu, i za Hadamczika. Tuto sezonu už toho ale bylo moc (...) Netýká se to jen reprezentace - kdybych dostal nabídku do klubu, kde by (Hadamczik) trénoval, tak bych tam nešel," dodal.

Kvapil má smlouvu s Dynamem ještě na rok.

Reklama