Hlavní obsah

Židlického jsem nepřemluvil, přiznal Růžička. Ze zámoří se mu hromadí omluvenky

Praha

Žádné velké posilování z NHL pro mistrovství světa v Minsku nečekejte. Trenéru Vladimíru Růžičkovi se hromadí v ruce omluvenky. Obránci Marek Židlický z New Jersey, Zbyněk Michálek z Phoenixu ani útočník Milan Michálek z Ottawy oznámili, že se v reprezentaci neobjeví.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér české hokejové reprezentace Vladimír Růžička

Článek

Nejvíc mrzí ztráty asi v zadních řadách, kde by Růžička potřeboval nějakého zkušenějšího beka. Musel se ale vzdát naděje, že národní mužstvo posílí Židlický, jenž pravidelně reprezentoval. „Je hodně dobitý po sezoně. Letos nepojede, orazí si. Prostě jsem ho nepřemluvil," uvedl kouč na adresu mistra světa z roku 2005. Zbyněk Michálek má problémy s kyčlí a hrozí mu operace.

Jeho bratr Milan stejně jako Aleš Hemský, kteří spolu zakončili sezónu v dresu Ottawy, nemají smlouvu na příští ročník a Růžička s jejich účastí na šampionátu proto ani příliš nepočítal. Růžička stále čeká na vyjádření Jaromíra Jágra z New Jersey. „Dávám mu čas a nechávám to na něm," zopakoval Růžička.

Doufat může ještě v posily z Tampy Bay, která v úterý vypadla jako první tým ze Stanley Cupu. Za Lightning hrají útočník Ondřej Palát a obránci Radko Gudas s Andrejem Šustrem, jenže adept na nejlepšího nováčka sezóny Palát se vrátil do hry po otřesu mozku a kvůli zranění do posledního zápasu série nezasáhl Gudas, jenž má problémy s kolenem. Výsledku výstupních zdravotních prohlídek hráčů Tampy Bay se ale kouč nebojí. „Není důvod panikařit. Buď hráč projde a přijede, nebo neprojde, a pak nedorazí. Víc se stát nemůže," řekl.

„Mluvil jsem se všemi třemi kluky z Tampy už předtím a teď posíláme do klubu všechny náležitosti, aby byli uvolněni, takže uvidíme," uvedl Růžička, který má zatím jedinou jistou posilu z NHL - útočníka Jiřího Hudlera z Calgary. Na středečním tréninku v Edenu se k mužstvu připojil další hráč ze zámoří, obránce Michal Jordán, který ale celou sezónu hrál na farmě Caroliny v Charlotte.

Jak je to s posilami ze zámoří pro MS?
Jistá účast
Jiří Hudler
Bojuje o nominaci
Michal Jordán
S otazníkem
Radko Gudas
Jaromír Jágr
Ondřej Palát
Andrej Šustr
Nepojedou
Martin Erat
Patrik Eliáš
Tomáš Fleischmann
Michael Frolík
Martin Hanzal
Aleš Hemský
Milan Michálek
Zbyněk Michálek
Ondřej Pavelec
Ladislav Šmíd
Jiří Tlustý
Radim Vrbata
Marek Židlický

Reklama