Hlavní obsah

Ottawa se posílila, z Caroliny získala Stillmana a Commodora

Loňský finalista Stanleyova poháru Ottawa Senators posiluje ve snaze letos zaútočit na vytouženou trofej. Z Caroliny získal ambiciózní hokejový klub z kanadské metropole útočníka Coryho Stillmana a obránce Mika Commodora výměnou za forvarda Patricka Eavese a beka Joea Corva. Stillman zrušil kvůli trejdu do Ottawy klauzuli ve smlouvě, že nemůže být vyměněn.

Článek

Čtyřiatřicetiletý Stillman má ve sbírce prsteny za vítězství ve Stanley Cupu v letech 2004 s Tampou Bay a o dva roky později s Hurricanes, kdy byl výrazným strůjcem úspěchu. O sedm let mladší Commodore byl také ve vítězném kádru Caroliny v roce 2006 a zahrál si finále i o dva roky dříve v dresu Calgary. Oba se mohou stát po sezóně nechráněnými volnými hráči.

Snahou Ottawy bylo posílení útočné síly, aby vše nestálo jen na triu Daniel Alfredsson, Jason Spezza, Dany Heatley. "Když vyjdou naprázdno a nemáte další střelce, je to problém. Myslím, že Cory oživí naší ofenzivu a pomůže nám," prohlásil generální manažer Ottawy Bryan Murray.

Hurricanes by mohli hráče ztratit bez náhrady

Ottawa vládne Východní konferenci, zatímco Carolina ztrácí na desátém místě na pozice pro play off tři body. Hurricanes by mohli Stillmana a Commodora ztratit po sezóně bez náhrady, proto vsadili na jistotu. "Je těžké se rozloučit s hráči, kteří byli důležitou součástí vítězného týmu. Cory a Mike jsou praví profesionálové. Byl to těžký obchod, ale nutný," řekl generální manažer Caroliny Jim Rutherford.

Corvo má platnou smlouvu ještě na dva roky s ročním příjmem 2,75 miliónu dolarů a Eaves bude chráněným volným hráčem, pokud se nedohodne do července na nové smlouvě.

Corvo nastupoval v elitní přesilovkové formaci

Stillman v této sezóně nasbíral v 55 zápasech 46 bodů za 21 branek a 25 asistencí. Celkem má na kontě v 815 duelech v NHL 583 bodů za 231 tref a 352 přihrávek. V 78 duelech play off přidal 49 kanadských bodů. Commodore v 41 duelech v ročníku zaznamenal tři góly a devět asistencí.

Třicetiletý Corvo nastupoval v elitní přesilovkové formaci Senators a v 51 utkáních v sezoně nasbíral 27 bodů za šest branek a 21 asistencí. Eaves kvůli zranění ramena sehrál jen 26 utkání a připsal si deset bodů za čtyři trefy a šest přihrávek.

Reklama

Související témata: