Hlavní obsah

Sekáč dal gól a nadchl Montreal. Hraje skvěle, s pukem je excelentní, žasl kouč

Montreal

Velmi dobře si zatím vede český hokejista Jiří Sekáč v přípravě před NHL ve svém novém klubu Montreal Canadiens. Dvaadvacetiletý levý křídelník nastoupil po boku dalšího kladenského odchovance Tomáše Plekance proti Bostonu, v němž se blýskl gólem a svým výkonem nadchl fanoušky i kouče.

Foto: Profimedia.cz

Jiří Sekáč z Montrealu v přípravném utkání proti Bostonu.

Článek

„Jiří Sekáč neudělal nic jiného, než že na sebe obrátil pozornost a udělal velký dojem od té doby, kdy se tu před necelými dvěma týdny dostal na scénu," chválí posilu ze Lva Praha oficiální stránky slavného kanadského klubu.

Samotnému hráči, jenž se Canadiens upsal na dva roky, se po vstřeleném gólu, jímž zavelel k obratu z 0:2 na konečných 3:2, hodně ulevilo. „Konečně mně spadl velký kámen ze srdce. Jsem opravdu šťastný, že jsem se dočkal gólu. Utkání bylo hodně těžké, hlavně jsem ale rád, že jsme vyhráli," radoval se na klubových stránkách rodák z Aše.

Chemie s Plekancem funguje

„Teď už mám po tom gólu trochu více sebevědomí, protože už jsem docela dlouho neskóroval. Konečně jsem se dočkal, myslím, že byl pak velký rozdíl, jak jsem hrál po vstřelené brance a předtím," dodal český reprezentant.

Za svůj výkon sklidil i velkou pochvalu od kouče Michela Therriena. „Předvedl spoustu skvělých věcí. S pukem je excelentní, hodně tvrdě pracuje a je ve fantastické formě. Začínáme teď novou fázi přípravného kempu. Určitě dostane další šance, aby ukázal, co umí," chválil kouč.

Českého hokejistu trenér pochopitelně potěšil také tím, že ho nasadil do formace s Tomášem Plekancem. „Cítil jsem se velmi dobře. Jednoznačně jsem vnímal, že tam určitá chemie s Tomášem Plekancem funguje. Puk jsme si přihrávali stále častěji, myslím, že se to každým dnem lepší," těšilo Sekáče.

Každopádně svým úterním představením udělal další krok k setrvání v prvním týmu Canadiens. „Pracuje na sobě. Velmi dobře si kryje puk, má dobrý přehled o hře. Je také velmi rychlý a talentovaný. Dáme mu šanci, aby ukázal, co zvládne na úrovni NHL. Až bude správný čas, tak rozhodneme, kam ho zařadíme," dodal trenér Therrien.

Reklama

Související témata: