Hlavní obsah

Jágr není žádný otloukánek, ale své už si zažil. Podívejte se na nejdrsnější hity proti české 68

New York/Praha

V kanadskoamerické NHL Jaromír Jágr působí už od roku 1990, odehrál 1700 zápasů a díky tvrdému tréninku stačí na nejlepší ligu světa i ve svých 42 letech. Přesto to česká hvězda čas od času od protivníků pěkně schytá. Jágr se nestává terčem útoků jen v zámoří, ale své si zažil i v reprezentaci. Podívejte se na pět nejtvrdších zákroků, s kterými se musel kladenský rodák vypořádat.

Nejtvrdší hity na Jaromíra Jágra.

 
Článek

Naposledy si na Jágra vyšlápl obránce Pittsburghu Robert Bortuzzo, po jehož zákroku už Jágr v zápase nepokračoval. Podívejte se v přiloženém videu na další ze zákroků, s nímiž se musel během své kariéry vypořádat.

Tradiční rivalitu mezi Českem a Ruskem vyhrotil na olympiádě ve Vancouveru před čtyřmi lety útočník Alexandr Ovečkin. Česká hvězda tehdy duel nedohrála a sborná nakonec slavila vítězství 4:2.

Když se vysloví jméno Jarkko Ruutu, spoustě českých fanoušků vyskočí husí kůže. Dnes devětatřicetiletý drsňák na OH 2006 v Turíně narazil Jágra na mantinel a český útočník se záhy koupal v krvi. Ruutu dostal trest do konce utkání a v Česku si nadělal spoustu nepřátel.

Už na konci devadesátých let minulého století se s Jágrem příliš nemazal ani legendární kanadský bek Scott Niedermayer. Jeho tvrdost tehdy český útočník poznal ještě během svého úspěšného angažmá v Pittsburghu. I po tvrdém nárazu na hrazení se však Jágr postavil na brusle a v duelu pokračoval.

Během své bohaté kariéry se legendární 68 několikrát nešťastně srazila i se svými spoluhráči. Ve finále Stanley Cupu v roce 2013 se Jágr, tehdy hájící barvy Bostonu, kuriózně střetl s Milanem Lucicem.

Nepříjemné vzpomínky a hlavně otřes mozku si kladenský odchovanec odnesl i po hitu Todda Fedoruka. Pětatřicetiletý někdejší obránce Philadelphie si Jágra našel u mantinelu a bývalého útočníka NY Rangers poslal nekompromisně na led.

Čí zákrok na Jaromíra Jágra se vám zdál nejtvrdší?
Alexandera Ovečkina
5,1 %
Jarkka Ruutua
87 %
Scotta Niedermayera
2,3 %
Milana Lucice
1,2 %
Todda Fedoruka
4,4 %
Celkem hlasovalo 17569 čtenářů.

Reklama

Související témata: