Hlavní obsah

Jak nekombinovat v útočném pásmu? Podívejte se na kuriózní vlastňák v NHL

Hokejisté Calgary měli v páté minutě duelu s Vancouverem možnost hrát přesilovou hru a z ní případně vstřelit první gól utkání. Velmi nešťastně však darovali vedení svému soupeři, konkrétně překvapenému švýcarskému obránci Yannicku Weberovi.

Foto: DARRYL DYCK, ČTK/AP

Hráči Vancouveru sledují opakovaný záběr kuriózního vlastního gólu Dennise Widemana.

Článek

Když Weberův krajan a spoluhráč Luca Sbisa fauloval útočníka Calgary Joea Colbornea, určitě netušil, jak tím svému Vancouveru ve skutečnosti nezáměrně pomůže. Plameny po signalizaci trestu odvolaly brankáře a snažily se využít ponechané výhody v šesti hráčích na ledě.

To by však nesměl následný zpětný pas obránce Dennise Widemana minout hůl Masona Raymonda a po odrazu od mantinelu zamířit rovnou do odkryté brány.

Slabou útěchou pro hokejisty Calgary mohl být fakt, že bezprostředně po obdržení gólu skutečně následovala jejich přesilová hra, kterou však posléze stejně nevyužili.

Naopak o necelých pět minut později zvyšoval na 2:0 český útočník Radim Vrbata. Plameny však smůla z úvodu střetnutí nezlomila a do konce řádné hrací doby zvládly vyrovnat a urvat alespoň bod. Vancouver se nakonec přece jen mohl radovat z výhry, když po osmnácti sekundách prodloužení zakončil povedenou akci Christopher Tanev.

Reklama

Související témata: