Hlavní obsah

Chicago - Anaheim 5:4 PPStav série 2:2Tři góly za 37 sekund Kačerům nestačily, Chicago srovnalo sérii

Aktualizováno

Anaheim předvedl ve čtvrtém utkání semifinále NHL fantastický obrat, když třemi góly během 37 vteřin otočil z 1:3 na 4:3. Chicago však na svém ledě ještě stihlo vyrovnat a ve druhém prodloužení rozhodl o jeho výhře Antoine Vermette. V sestavě poražených nastoupil počtvrté v letošním play off Jiří Sekáč.

Foto: Nam Y. Huh, ČTK/AP

Frederik Andersen smutně opouští led v Chicagu.

Článek
Fotogalerie

Diváci v Chicagu čekali na úvodní zásah až do závěru první třetiny, kdy domácí poslal do vedení Brandon Saad, jenž vzal kotouč ve vlastním obranném pásmu a svůj průnik zakončil úspěšnou střelou nad Andersenovu vyrážečku.

Také druhá třetina byla chudá na góly. Červené světlo se rozsvítilo pouze jednou, a to za zády Coreyho Crawforda. Kačeři se prosadili poté, co Francois Beauchemin šikovně zastavil na modré čáře vyhozený kotouč a následně ho dostal ke Kyleovi Palmierimu, jenž vzápětí střelou o spoluhráče Emersona Etema vyrovnal. Gól byl tedy přiznán posledně jmenovanému.

Třetí třetina už nabídla mnohem více branek. Domácím vrátil vedení kapitán Jonathan Toews a v 58. minutě po ráně Brenta Seabrooka už Jestřábi vedli 3:1.

Jenže dvougólový náskok jakoby hráče v červených dresech příliš uspokojil, a tak záhy přišel krutý trest, když Anaheim za minutu odpověděl gólem Ryana Keslera a během následujících 37 sekund se díky zásahům Beleskeyho s Perrym skóre otočilo na 4:3 pro hosty.

Blackhawks se nakonec vzpamatovali a do konce třetí části ještě dokázali vyrovnat v přesilovce, když Brad Richards parádním pasem od modré čáry našel vedle brankoviště Patricka Kanea. Šestadvacetiletý útočník ještě přihrával před bránu, odkud si kotouč nešťastně srazil do brány gólman Frederik Andersen.

Střetnutí tak dospělo do prodloužení. Během prvních dvaceti minut přidaného času gól nepadl. Nejblíže ke skórování měl chicagský Patrick Sharp, jenž se řítil sám na Andersena, ale jeho střele po ledě zabránil v cestě do sítě beton dánského brankáře.

Rozhodnutí tak přišlo až ve druhém prodloužení, kdy Patrick Sharp uspěl alespoň jako nahrávač, když zpoza brány našel nehlídaného Antoina Vermetta. A dvaatřicetiletý forvard, který se v minulém duelu vůbec nevešel do sestavy, nadvakrát poslal puk do sítě a srovnal stav série na 2:2.

Z Čechů zasáhl do zápasu pouze Jiří Sekáč, jenž odehrál 14 minut a 28 vteřin. Jeho spoluhráč Tomáš Fleischmann zůstal jen mezi náhradníky Kačerů. Michal Rozsíval si už za Blackhawks v této sezóně nezahraje vinou zranění.

Semifinále play off NHL - Západní konference - 4. zápas
Chicago - Anaheim 5:4 ve druhém prodl. (1:0, 0:1, 3:3 - 0:0, 1:0)
Branky: 20. Saad, 43. Toews, 48. Seabrook, 53. P. Kane, 86. Vermette - 39. Etem, 49. Kesler, 50. Beleskey, 50. Perry. Střely na branku: 40:51. Diváci: 22.404. Hvězdy zápasu: 1. Toews (Chicago), 2. Perry (Anaheim), 3. P. Kane (Chicago). Stav série: 2:2.

Reklama

Související témata: