Hlavní obsah

Z náhradníků hrdinové! Chicago vděčí za gól ve druhém prodloužení vyřazené dvojici

Chicago

Zajímavý příběh se odehrál v noci na neděli v hokejové NHL. Teuvo Teräväinen a Antoine Vermette se po jednozápasové pauze vrátili do sestavy Chicaga Black Hawks a kouči Quennevilleovi dali jasně najevo, že příště by neměl váhat s jejich nasazením do utkání. Prvně jmenovaný asistoval u rozhodující trefy ve druhém prodloužení, Vermette byl dokonce jejím autorem.

Foto: David Banks, Reuters

Antoine Vermette ukázal, že jeho navrácení do sestavy bylo správným krokem.

Článek
Fotogalerie

„Hrál jsem dobře, takže vyřazení ze sestavy pro mě samozřejme bylo překvapením. Nebudu lhát, byl jsem nespokojený," citoval list Chicago Tribune rozmrzelého Vermetta, jenž pro třetí střetnutí chyběl v sestavě Jestřábů. „Ale musíte jít dál, je třeba se soustředit na další zápas," dodal kanadský útočník.

A jak se ukázalo, v dalším duelu byl skutečně připraven, když to jeho mužstvo nejvíce potřebovalo.

To samé nakonec můžeme říci také o Teräväinenovi. Finský forvard v 86. minutě dvakrát prodlužovaného klání dokázal před dotírajícími soupeři udržet kotouč v útočném pásmu díky přihrávce za bránu na volného Patricka Sharpa. Ten následně našel před bránou nehlídaného Vermetta, jemuž se napodruhé podařilo poslat kotouč do sítě skrz těla obětavě bránících hokejistů Anaheimu.

A v Chicagu mohla naplno propuknout euforie z právě dosaženého vyrovnání série. Stav finále Západní konference NHL je tak 2:2.

Teuvo Teräväinen
Narozen:11. 9. 1994 (Helsinky, Finsko)
Pozice:útočník
Výška:180 cm
Váha:80 kg
Draft:2012, 1. kolo (18. celkově)
Antoine Vermette
Narozen:20. 7. 1982 (St. Agapit, Quebec, Kanada)
Pozice:útočník
Výška:185 cm
Váha:89 kg
Draft:2000, 2. kolo (55. celkově)

Reklama