Hlavní obsah

Můj největší zápas, přiznal po postupu do finále Palát

New York

Za všech útočníků, kteří se objevili v letošním play off, odehrál Ondřej Palát druhý největší počet minut. Více než Palátových 381 minut strávil na ledě už jen jeho spoluhráč Alex Killorn. Shodou okolností se oba zmínění hokejisté stali jedinými střelci rozhodujícího sedmého duelu semifinále NHL, které vyhrála Tampa Bay nad New Yorkem Rangers 2:0. „Prostě skvělý pocit,“ svěřil se po utkání severoamerickým novinářům český útočník.

Foto: Kathy Willens, ČTK/AP

Ondřej Palát po gólu na 2:0.

Článek
Fotogalerie

„Miluji, když hrajeme venku a dáme gól. To ticho mi dodává energii. Bylo to skvělé," odpovídal rodák z Frýdku-Místku na otázku, zda jej nemrzí, že svojí trefu nemohl oslavit na domácím ledě, nýbrž před publikem v Madison Square Garden.

Pro svůj klub odvádí skvělou práci, vždyť právě jeho útok s Nikitou Kučerovem a Tylerem Johnsonem táhl Blesky až do finále. A „trojčata", jak se mladé lajně přezdívá, byla velmi vidět také v sedmém klání. Po několika šancích, které skončily na brankáři domácích Henriku Lundqvistovi, se nakonec dočkali devět minut před koncem, kdy se trefil Ondřej Palát.

„Byl to pro mě ten největší zápas. Jsem hrdý na svůj tým a na mé spoluhráče za to, co jsme dnes ukázali," neskrýval nadšení Palát. Novináři se jej také ptali, co rozhodlo o tom, že Tampa zvládla sedmé střetnutí na hřišti soupeře.

„Soustředili jsme se na svou hru. V minulém utkání jsme se porazili sami, nesoustředili jsme se nejdříve na obranu. Dnes jsme hráli defenzivně. Nevím, kolik měl soupeř šancí, ale asi moc ne. Myslím, že jsme hráli skvěle po celý zápas," hodnotil vývoj klání.

A kdy si poprvé uvědomil, že si ve svých 24 letech zahraje finále Stanleyova poháru?

„Byl jsem na ledě dvacet sekund před koncem, slyšel jsem naší střídačku křičet a slavit. Došlo mi, že se nám to podařilo. Bylo to skvělé. Hrát finále o Stanleyův pohár byl vždycky můj sen a ten se teď stal skutečností."

VIDEO: Palátův gól na 2:0

Reklama

Související témata: