Hlavní obsah

VIDEO: Bronzoví hoši jsou doma. Slavil i tanečník Hadamczik

Marek BurkertPrávo

V půl dvanácté dorazili z Finska na staré ruzyňské letiště a lehce unavení se trousili před halu, kde na ně čekalo pár desítek fanoušků. Hadamczikovi bronzoví hoši jsou doma. Nedělní helsinskou oslavu si vychutnali všichni včetně trenéra, který na tanečním parketu předvedl několik odvážných kreací.

Lucie Vondráčková se synem při příletu českých hokejistůVideo: Marek Burkert, Právo

 
Článek
Fotogalerie

Přílet českých hokejistů do Prahy

„Ta oslava nebyla o tancování, ale když vás vyzvou rodiče hráčů, tak neodmítnete," usmíval se kouč. „Tahoun oslav je tady vedle mě," pokukoval po Hadamczikovi i kapitán Tomáš Plekanec, který vystoupil z letadla s manželkou Lucií a synem Matyášem. „Sedli jsme si s rodinami, nebylo to nic velkého," přibližoval kapitán reprezentace.

Na hokejisty a jejich rodinné příslušníky čekal autobus, který je odvážel do centra, za některými se vydali příbuzní. Bráchu Petra přijel vyzvednout Jaroslav Nedvěd. „Chvíli nás mrzelo, že jsme si nemohli zahrát o zlato, ale ten poslední zápas jsme vyhráli, takže jsme na oslavu měli nárok," tvrdil čtyřicetiletý debutant Nedvěd, kterého medailový úspěch zviklal natolik, že dříve avizovaný konec v národním týmu možná ještě přehodnotí. „Když bude pokračovat Jarda Jágr, tak se do toho asi ještě opřu... Záleží, zda trenéři budou mít zájem."

Hadamczik mezitím všem hokejistů děkoval za příkladný přístup, zvláštní pochvalu si vysloužily i posily z NHL. „Bez nich by tým nebyl konkurenceschopný," řekl trenér, který k loňskému bronzu z Bratislavy přidal letos stejný kov.

Za rok se s národním týmem vydá opět do Stockholmu a moc radosti z toho rozhodně nemá. „Ten systém turnaje se mi vůbec nelíbí. Letos jsme nehráli s Kanadou ani Amerikou. Mistrovství přichází o atraktivitu," tvrdil Hadamczik. „I Švédové říkali, že šampionát pořádají vlastně až za rok," dodal trenér, kterého 20. června čeká oslava šedesátin. „Žádnou party jsem nechystal, chtěl jsem to spíš zapřít, ale řekli mi, že se to zapřít nedá. Tak uvidíme. Pár přátel určitě pozvu," ujistil Hadamczik.

Reklama