Hlavní obsah

Kajícník Vettel se celému Red Bullu osobně omluvil

Praha

Kdo ví, možná za to může atmosféra Velikonoc. Jisté je, že se stáj Red Bull rozhodla udělat tlustou čáru za aférou z Velké ceny Malajsie a neposlušný hříšník Sebastian Vettel, který minulou neděli ignoroval příkaz vedení a vzal osud závodu do svých rukou, se v sídle týmu v Milton-Keynes za své jednání všem zaměstnancům osobně omluvil.

Foto: Bazuki Muhammad, Reuters

Sebastian Vettel (vpravo) se celému Red Bullu omluvil za chování při Velké ceně Malajsie.

Článek

Sebastian Vettel si může oddechnout, Velikonoce stráví v roli napraveného hříšníka. Omluva Marku Webberovi, kterého svévolným jednáním připravil v Sepangu o vítězství? Splněno ještě po závodu, prý došlo i na podání rukou. Omluva zbytku týmu? Podle šéfa stáje Christana Hornera splněno v druhé polovině týdne v Milton-Keynes.

„Řekl nám, že čas vrátit nemůže, ale že přijímá svou chybu. Za své jednání se každému z týmu osobně omluvil. A uznal, že tým je pro něj životně důležitý, být součástí týmu je klíčový aspekt k úspěchu v šampionátu," informoval Horner.

Týmové vědomí bylo podle Hornera jedním z aspektů, které po aféře v Malajsii Vettelovi vtloukal do hlavy. "Stane se, že ani týmový boss nemá nad jezdci takovou kontrolu, jakou by si představoval. Na co se spoléháte, je vzájemný respekt mezi jezdci a k celému týmu. V pozadí figuruje několik set lidí, kteří dělají první poslední, aby jezdci měli co nejlepší vozy. Piloti jsou jen jeden článek dlouhého řetězu. A aby vše fungovalo efektivně navenek, musí vše fungovat efektivně i uvnitř," poznamenal.

Stalo se, zapomeňte

Red Bull tak - alespoň směrem k veřejnosti - celou aféru uzavřel. „Pro nás to skončilo," prohlásil poradce týmu Helmuta Marka, podle nějž je roztržka mezi oběma jezdci minulostí.

„Nikdo po nich nechce, aby byli nejlepší přátelé, jejich pracovní vztah ale musí stoprocentně fungovat. Sebastiana navíc dost překvapila silná odmítavá reakce. Myslím, že se dost poučil. Povahově se určitě nezmění, ale nemyslím si, že by podobný kousek zopakoval," doplnil muž, který má v týmu k německému jezdci nejblíž.

Reklama

Související témata: