Hlavní obsah

Další bláznivý kus Robbieho Maddisona! Na motorce se snesl ze skokanského můstku

Kam až je tenhle chlapík schopen zajít? Jezdec FMX Robbie „Maddo" Maddison proslul svými šílenými kaskadérskými projekty a není proto divu, že i poslední kousek bere dech. Australský motorkář zavítal se svým strojem do Olympijského parku v Park City v Utahu, kde na velkém můstku vytvořil světový rekord v dropu: při letu dlouhém 114 metrů se propadl o víc než 56 metrů, což odpovídá výšce osmnáctipatrového domu!

Skok Robbieho Maddisona z můstku v Utahu

 
Článek

Sportoviště v dějišti olympijských her v roce 2002 opět ožila. Tentokrát je ale místo vrstvy sněhu a ledu zakryla vůně spáleného benzínu. Už Maddisonův předkrm stál za to. Australský dobrodruh se svým motocyklem prosvištěl 1300 metrů dlouhým korytem pro boby a saně a poté ve zběsilém tempu vyjel terénem až na věž velkého můstku.

Odtud se spustil do dechberoucí hlubiny, aby po několikasekundovém letu bezpečně přistál na značce 114 metrů. Na hraně můstku jel Maddison rychlostí cca 114 km/h, což je o dvacet kilometrů víc, než dosahovali skokani při olympijském závodu v roce 2002. Délka Maddova skoku by během závodu byla druhým nejhorším výkonem, jen Slovinec Fras skočil 113 metrů. Vítězný Švýcar Simon Amman letěl na značku 132,5 a 133 metrů.

Maddisonův počin měl ale především význam v hloubce seskoku. A zmiňovaných bezmála 60 metrů je novým světovým rekordem. Třiatřicetiletý Australan tak přidal další z úžasných kousků do své sbírky, v níž se vyjímají např. přeskok přes Korintský průplav či londýnský Tower Bridge.

Reklama

Související témata: