Hlavní obsah

VIDEO: SuperMAN! Takhle létal Loprais s novým autem

Spoustu lidí ta zpráva šokovala. Tradiční spojení jména Loprais a značky Tatra přestane při letošní Rallye Dakar platit a tým z Frenštátu pod Radhoštěm se na slavné soutěži představí s kamiónem MAN. Aleš Loprais s dakarským speciálem absolvoval už první testy a začal si zvykat na odlišné vlastnosti vozu.

Aleš Loprais testoval kamión MANVideo: www.loprais.cz

 
Článek

Synovec šestinásobného vítěze proslulého dobrodružství ještě v červenci ovládl se svým speciálem Tatra zvaným Královna Rallye Breslau v Polsku, tři měsíce před startem Dakaru se ale dozvěděl od technického komisaře, že vůz nevyhovuje regulím. Přestavba v šibeničním termínu již nebyla možná a Loprais se proto spojil s nizozemským týmem VEKA, s jehož kamiónem MAN startoval již na Silk Way Rallye v roce 2012.

A nedlouho po oznámení informace o zásadních změnách pro Dakar vypustil třiatřicetiletý závodník do světa také video z prvních testů. „Zajímavý stroj absolutně odlišné koncepce," komentoval na sociální síti první svezení se speciálem pro nadcházející ročník náročné soutěže, která se pojede už posedmé v Jižní Americe v termínu 4.-17. ledna 2015.

S ohledem na jinou stavbu vozu Lorpais neskrýval, že si bude muset na vůz zvyknout. „Zajímavá je stabilita a překvapením jsou daleké a vysoké skoky. Postupně si ale na sebe budeme zvykat a ladit nastavení tlumení," poznamenal Loprais, jehož dakarskou posádku budou tvořit ještě španělský navigátor Ferran Marco Alcayna a nizozemský mechanik Jan Van der Vaet.

Reklama

Související témata: