Hlavní obsah

Kanadský kouč má plán pro semifinále: utišit diváky a zpomalit Jágra

Praha

Po osmi letech letos skončil na lavičce San Jose a poprvé vede reprezentaci na mistrovství světa. Kanadský kouč Todd McLellan poznává specifika šampionátu a s respektem a úctou mluví o atmosféře v Praze.

Foto: David W Cerny, Reuters

Trenér kanadské hokejové reprezentace Todd McLellan.

Článek

Po čtvrtfinálové nadílce do běloruské sítě se sedmačtyřicetiletý trenér se svým týmem přesunul na hotel a neuniklo mu, jakou euforii ve městě spustilo české vítězství nad Finskem.

„Skvělé,“ uznale pokyvuje. „Ale nemyslím jen čtvrteční večer. Celé dva týdny, nebo jak dlouho tu jsme, je tu úžasné prostředí. Překonalo to mé očekávání,“ říkal v rozhovoru s českými novináři.

Cítí se jako na olympiádě

„Je to tu jako na olympiádě. Týmy jsou pohromadě, fanoušci taky, hlediště překypuje energií. Šampionát má i sociální aspekt, když můžete vidět Švédy, Finy i Kanaďany, jak si mění odznáčky, dávají si pivo,“ říká McLellan, přičemž pro označení zlatavého moku přechází z angličtiny do češtiny.

Osm zápasů, osm výher, 58 gólů. Z kanadského týmu jde na šampionátu strach. V sobotu bude proti McLellanově výběru stát český tým toužící po pomstě za porážku ve skupině, ale i bouřící zaplněná hala.

„Určitě faktor fanoušků bude hrát roli, ale už jsme si s ním jednou poradili. Můžeme těžit z toho, že už jsme si to vyzkoušeli,“ věří prošedivělý kouč vizáží připomínající baviče Michala Suchánka.

„Je důležité, abychom hráli dost dobře a diváky utišili. Ale to se lehčeji řekne, než dělá,“ připouští. „A Jágr? Když takhle hraje lídr vašeho týmu a hrdina vaší země, může se stát hodně. Ale my musíme najít cestu, jak ho zpomalit,“ předsevzal si.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články