Hlavní obsah

Saudek pro kalendář svlékl Špotákovou donaha. Nejdřív jsem se zarazila, pak to šlo samo, říká oštěpařka

Praha

Pošesté a znovu jinak. Známý fotograf Jan Saudek se opět zhostil tvorby kalendáře Dukly, a v jeho ateliéru před tradiční „plesnivou zdí“ i v exteriérech vznikly netradiční snímky sportovních es.

Foto: Jan Saudek

Kalendář Dukla 2014 - oštěpařka Barbora Špotáková

Článek
Fotogalerie

Dvojnásobná olympijská vítězka v hodu oštěpem Barbora Špotáková tak pózuje na fotce inspirované snímkem Saudkovy první ženy zcela nahá se synem Jankem. „Když mi mistr tu původní fotku ukázal jako mustr, jak by měla vypadat, trochu jsem se zarazila,“ přiznala světová rekordmanka.

„Ale když jsme přišli do ateliéru, dostal Janeček od mistra a jeho partnerky jako dárek asi pět kusů oblečení, tak jsem udělala všechno, co se po mně chtělo,“ vtipkovala Špotáková.

Není exhibicionistka

„Nejsem rozhodně typ exhibicionistky, ale nejdřív jsme svlékli Janka a pak už to šlo samo a osmělovala jsem se,“ popisovala. „Já fotím v šeru. Byla jste skvělá, tahle fotka přesahuje běžný rámec sportovní fotografie,“ vysekl jí poklonu 78letý Saudek.

„Tahle fotka se mi líbí víc než ta původní, není tam ten křečovitý výraz, je to krásný portrét mateřství,“ vykládal fotograf.

„Ženy mě často žádají, abych je vyfotil nahé a nebylo skoro nic vidět. Tady se to povedlo. U každé jiné bych nedopustil, že není nic vidět, ale tady to vypadá výborně,“ nadšeně vykládal Saudek.

Kalendář Dukla 2014 vyšel v edici 6600 kusů.

Reklama

Související témata: