Hlavní obsah

Bolt se aklimatizuje pod sochou Ježíše, v Riu vyhrál exhibiční závod

Už příští rok se v brazilském Rio de Janeiru uskuteční letní olympijské hry a jamajský sprinter Usain Bolt má jednoznačný cíl - zopakovat úspěchy z Pekingu a Londýna a vybojovat tři zlaté medaile. Ve městě, které je proslavené obří sochou Ježíše Krista, si Bolt zaběhl exhibiční závod na 100 metrů s názvem Mano a Mano. A vyhrál.

Usain Bolt vyhrál sprint na 100 metrů v Rio de JaneiruVideo: Reuters

 
Článek

Šestinásobný olympijský vítěz měl za soupeře Američana Ryana Baileyho, Churandyho Martinu z Nizozemska a domácího Josého Carlose Moreiru. Zvítězila ale největší hvězda současné atletiky Bolt, který zaběhl čas 10,12 sekundy.

„Myslím, že se do toho dostávám. Jen potřebuju absolvovat víc závodů. Na olympiádu jsem natěšený. Jak už jsem řekl dříve, pobývám v Brazílii rád. Jsem tu v poslední době tak často, že už se tu cítím jako doma. Zdejší publikum mi dává tolik lásky, že se olympiády nemůžu dočkat," řekl Bolt po závodě.

Pod pěti kruhy v Riu má osmadvacetiletý Jamajčan v plánu zaběhnout na dvoustovce čas pod 19 vteřin (Jeho vlastní světový rekord má hodnotu 19,19 - pozn. red.). „Ale na olympijské hry se budu soustředit až příští rok, teď se snažím dostat do formy a každým závodem se zlepšovat. Takové tempo mi vyhovuje, a pokud zůstanu zdravý, vše bude dobré," ujistil Bolt.

Reklama