Hlavní obsah

Cyklistky jako nahé. Šokující dresy kolumbijského týmu pobouřily šéfa UCI

Řím

Solidní poprask na různých sociálních sítích vzbudila kolekce dresů pro cyklistky kolumbijského týmu Bogota Humana, který se s nimi pochlubil na závodě Kolem Toskánska. Pro někoho jde o povedenou provokaci, pro jiné zase o nepřípustnou vulgaritu.

Šokující dresy kolumbijských cyklistek

 
Článek

Dresy, v nichž zapózovala šestice závodnic v Itálii, jsou vyvedené převážně ve žluté a červené barvě, jen v části kolem ženských intimních partií mají tělovou barvu, takže budí dojem, že jsou závodnice kolem pasu nahé.

„Je tohle triumf sexismu, nebo feminismu?" ptá se například v titulku britský deník Metro. Prezident Mezinárodní cyklistické unie UCI Brian Cookson však rozhodně pro tento návrhářský výstřelek pochopení nemá, dresy označil za „neakceptovatelné".

Pobouřené reakce zazněly i z řad ženského pelotonu. „Tohle degraduje sport na pouhý vtip. Dívky protestujte - řekněte ne," vyzvala například bývalá olympijská vítězka a mistryně světa Nicole Cookeová.

„Vzkaz mnohým, kteří vznesli téma dresů jistých cyklistických dresů. Řešíme to. Podle jakýchkoliv standardů slušnosti je tohle zcela neakceptovatelné," dodal Cookson.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články