Hlavní obsah

Koudelka: Nevěřili mi, ale snad jsem se za důvěru odvděčil

Pavel Novotný (Whistler)Sport.cz

Skokan na lyžích Roman Koudelka se v dosavadním průběhu sezóny spíše trápil, v olympijském závodě se však neztratil. Závod na středním můstku mu vyšel, útočil dokonce na první desítku. Nakonec skončil dvanáctý, z Čechů byl nejlepší. „Co je za tím zlepšením? Kdybych to věděl, tak bych skákal dobře už dřív,“ řekl Koudelka v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: ČTK

Český skokan na lyžích Roman Koudelka

Článek

Úvodní závod na olympijských hrách vám vyšel, útočil jste dokonce na první desítku. Jste spokojený? Po prvním kole, kdy jsem byl devátý, jsem možná myslel malinko výš, tak do šestého místa. Bohužel to nevyšlo. Moc nám s Kubou (Jandou) nepřály podmínky, foukalo lehce zezadu. Nejlepší pak měli protivítr, ale to se nedá nic dělat. Druhý skok byl také malinko nervóznější, takže jsem určitě s dvanáctým místem spokojený.

Spekuloval jste před druhým kolem, co by kdyby? Nic jsem nepočítal. Jen se vždycky kouknu, kdo jede přede mnou, jinak nic. Člověk by se tím akorát víc stresoval.

Co jste tedy v pauze dělal? Pouštěl jsem si muziku, mou oblíbenou Céline Dion. Dan (fyzioterapeut Daniel Švec - pozn. red.) mi malinko uvolňoval záda a jinak jsem se snažil na pokračování závodu nemyslet.

Dvanácté místo při olympijské premiéře a po nepovedeném úvodu sezóny je určitě povzbuzující. Je zpět loňský „Koudy“? To se u skoků nedá nikdy říct, ale určitě je Koudy v lepší psychické pohodě, než když sem přijel.

Co změnilo tu mizérii? To nevím a kdybych to věděl, tak bych skákal dobře už dřív. Je to sport, jednou můžete být padesátý a jednou vyhrát rozdílem deseti bodů.

Je pro vás výsledek velkým zadostiučiněním? Ve čtvrtek se vám hrubě nepovedl trénink a nebylo jisté, že budete skákat... Musím moc poděkovat Davidovi Jiroutkovi, že za mnou s Danem stáli a dostali mě na olympiádu. Bylo to hodně těžké, hodně lidí tomu nefandilo. Děkuji jim, že mi dali důvěru a doufám, že jsem se jim alespoň malinko odvděčil.

Reklama