Hlavní obsah

Problémový finský skokan Olli se vrací do Světového poháru. Na startu bude i legenda

Devětadvacetiletý Fin Harri Olli, někdejší elitní skokan na lyžích, se po necelých čtyřech letech vrací do Světového poháru. V posledních letech poutal pozornost skandály spojenými s alkoholem, za řízení v opilosti byl loni v lednu i odsouzen. Nyní se ale dostal do reprezentace a je v nominaci pro víkendové závody ve středisku Ruka.

Foto: Profimedia.cz

Finský skokan na lyžích Harri Olli.

Článek

Majitel stříbrné medaile z mistrovství světa v roce 2007 v Sapporu oznámil před necelými třemi roky překvapivě konec kariéry, tehdy mu bylo jen 25 let. Předtím byl kvůli excesům spojeným s alkoholem několikrát z týmu vyloučen a za řízení v opilosti a ublížení na zdraví strávil čtyři a půl měsíce ve vězení.

Ve Světovém poháru se Olli představil naposledy v lednu 2011 v Sapporu, v minulé sezóně se občas zúčastnil Kontinentálního poháru či Poháru FIS.

Při závodech v Ruce se už představí i domácí legenda Janne Ahonen. Pětinásobný vítěz Turné čtyř můstků úvodní závod SP v Klingenthalu vynechal a v 37 letech bude útočit na další úspěchy.

Nadále bez Stocha

Naopak dvojnásobný olympijský vítěz Kamil Stoch se po vynechaných závodech v Klingenthalu nezúčastní ani dalšího dílu v Ruce. Sedmadvacetiletý Polák si v Německu poranil kotník a stále ještě není v pořádku.

Stoch se v Klingenthalu zranil v pátečním tréninku a nemohl startovat v sobotní soutěži družstev, kterou začala zimní sezóna, ani v následném závodu jednotlivců, v němž triumfoval Roman Koudelka.

"Už je to lepší, ale Kamila kotník stále bolí. Podle doktorů bude schopen znovu trénovat za tři až pět dnů," uvedl v úterý na webu Polské lyžařské asociace reprezentační trenér Lukasz Kruczek.

Reklama

Související témata: