Hlavní obsah

Pauláthová si v Koreji vyjela nejlepší body v obřím slalomu

Sjezdařka Kateřina Pauláthová skončila druhá v obřím slalomu na budoucí sjezdovce pro olympijské hry v Pchjongčchangu 2018. Česká lyžařka dnes prohrála v závodu Far East Cupu jen se Slovinkou Katarinou Lavtarovou a získala své nejlepší FIS body v hodnocení disciplíny v kariéře.

Foto: archiv Kateřiny Pauláthové

Lyžařka Kateřina Pauláthová.

Článek

Druhým místem v obřím slalomu se Pauláthová s Koreou rozloučila. V uplynulých dnech v zemi absolvovala šest závodů Far East Cupu - předtím vyhrála super-G, v obřím slalomu byla ještě druhá a třetí, ve slalomu čtvrtá a jeden nedokončila.

V obřích slalomech získávala dobré FIS body, které jsou důležité pro nasazování do závodů. Za druhé místo dostala 6,64 FIS bodu a na svém webu uvádí, že by se měla v obřím slalomu posunout do první padesátky žebříčku FIS.

"Mise splněna a teď vzhůru za dalším dobrodružstvím," uvedla Paláthová. Díky zlepšení v žebříčku by měla mít lepší startovní pozici ve zbytku sezóny, především na mistrovství světa v americkém Vailu. Tam odlétá s českým týmem už v sobotu, doma stráví po příletu z Asie pouze den.

Reklama

Související témata: