Hlavní obsah

VIDEO: Fishera při parádním sólu ve finále NBA nezastavili ani tři hráči Bostonu

LOS ANGELES

Derek Fisher je se svými 185 centimetry nejmenším hráčem sestavy slavného basketbalového klubu Los Angeles Lakers, jenže při své odvaze a odhodlání si vůbec nezadá s největšími hvězdami týmu. Ačkoliv většinu mediální pozornosti shrábnou Kobe Bryant a Pau Gasol či rebel Ron Artest, zkušený rozehrávač Fisher předvádí parádní výkony. Dokázal to i ve třetím finále NBA proti Bostonu.

Foto: Mike Segar, Reuters

Derek Fisher (vpravo) společně s Ronem Artestem

Článek

Ve čtvrté čtvrtině třetího finálového zápasu NBA stahuje domácí Boston bodovou ztrátu na Lakers, jejímž hvězdám se náhle nedaří. Minutu před koncem je to už jen o čtyři body a Ray Allen zkouší trefit trojku. Jeho pokus ale trefuje jen obroučku, míč pod košem doskakuje Fisher a předvádí parádní výlet na druhou stranu hřiště.

Za půlkou už jej marně stíhá jeden z domácích hráčů, při výskoku pod košem se na něj vrhají další dva habáni v dresech Bostonu a Fishera doslova smetou pod zařízení držící desku s košem. Tam mu vzápětí pomůže na nohy Pau Gasol a objímá jej ve své široké španělské náruči. Do konce už zbývá příliš málo času, aby tenhle zápas Lakers ztratili.

"Viděl jsem, že se ke mně blíží Kevin Garnett, takže jsem musel přidat, abych kolem něj po pravé straně prošel. Pak už tam byl prostor, abych zkusil střelu, a vyšlo to," říkal po zápase 35letý Fisher, jenž celkem přispěl k výhře Lakers šestnácti body. Jednáct z nich zaznamenal právě v poslední čtvrtině.

Šel tak skvělým příkladem svým spoluhráčům, které těsně před koncem zápasu hecoval. "Měl menší proslov a řekl nám správné věci ve správnou dobu," poznamenal Kobe Bryant.

"Vyhrál jim zápas, Derek Fisher byl tím hlavním důvodem výhry Lakers," uznal i trenér Bostonu Doc Rivers.

Reklama