Hlavní obsah

Sluníčko svítí, diváci se baví. A Kolocová se Slukovou se snaží oživit loňskou pohádku

Praha

Štvanický stadión se opět zaplňuje diváky, kteří rozjíždějí mexické vlny. Dokonce i sluníčko po čtvrtečním nečase osvítilo písečný kurt. Přesto je oproti loňskému ročníku turnaje Prague Open v plážovém volejbale něco jinak. České jedničky Kristýna Kolocová s Markétou Slukovou se na suverénní jízdu k životnímu triumfu zatím jen ztěžka rozpomínají.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plážové volejbalistky Kristýna Kolocová (vlevo) a Markéta Sluková na turnaji Prague Open.

Článek

Před rokem neztratily ani zápas, letos hned dva ve skupině. Po německém páru prohrály i s Finkami, dokonce nasazeným jedničkám hrozil senzační konec už ve skupině. To se nakonec nestalo, hráčky přezdívané Maki a Kiki zvládly i souboj o účast v elitní šestnáctce s Rakušankami a o víkendu můžou bojovat o další skalpy i zlepšení herní pohody.

Výmluvy nehledají

Vzpomínkám na loňský rok se neubrání. „Počasí už je hezké, fanoušci skvělí, v tom se to podobá. My si tu vloni prožily pohádku, ale u nás se to zatím moc srovnávat nedá,“ neskrývá Sluková.

Parádní momenty ve hře svěřenkyň Simona Nausche střídají zaváhání v hojnější míře než minulý rok. „Nálada není ideální v tom, že od sebe čekáme něco, co nepřichází, pak jsme z toho skleslé,“ přiznává Kolocová.

Co je na vině jejich herního tápání? Možná onemocnění, které potkalo obě hráčky v závěrečné fázi přípravy. „Když jste čtyři týdny na antibiotikách, výkon to poznamená. Ale nechci to shazovat na nemoc,“ nehledá Sluková výmluvy.

Na vině prý není ani tlak očekávání. „Každý přišel s tím, že Kiki a Maki zase vyhrajou. Na druhou stranu jsme profesionální sportovci, musíme se s tím vyrovnat,“ doplňuje jí parťačka.

Brazilky se těší

Náznaky zlepšení teď potřebují potvrdit v sobotním osmifinále (od 13.00) proti čtvrtým nasazeným Brazilkám Marii Claře a Carol. „Určitě se na nás už těší,“ tuší Kolocová.

„Pro mě jsou jedny z favoritek. Hořkou porážku si vytrpěly s druhýma holkama, takže jsou trochu profackované a půjdou do toho na 200 procent,“ očekává Sluková velkou motivaci Brazilek, které ve skupině neuhrály ani set s Martinou Bonnerovou a Barborou Hermannovou. „Ale když předvedeme to, čím jsme triumfovaly vloni, tak na ně máme,“ věří Sluková.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.