Hlavní obsah

Kolocová se musela po vyřazení oklepat i z tvrdé smeče do hlavy

Praha

Kristýna Kolocová se po vyřazení v osmifinále pražského turnaje Světového okruhu v plážovém volejbalu musela vyrovnat nejen se zklamáním z nepovedené obhajoby titulu, ale i s fyzickou bolestí. Od brazilské smečařky totiž v závěru rozhodující třetí sady dostala tvrdou ránu míčem do hlavy.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Česká dvojice Kristýna Kolocová (vlevo) a Markéta Sluková.

Článek

"Byla to hrozná rána. Zlomila mi brýle a ještě teď mě bolí hlava," řekla Kolocová novinářům po prohraném utkání s čtvrtou nasazenou brazilskou dvojicí Maria Clara, Carol. Ta následně na štvanickém písku zvládla i další zápas a postoupila do nedělního semifinále.

"Snažila jsem se z toho oklepat a vzpomněla jsem si při tom na hokejisty, kteří dostávají takové rány každý den. Říkala jsem si, že mě to nesmí rozhodit. Na druhou stranu nutno říci, že to bylo již za stavu 14:11 a Brazilky byly hodně nahoře, ten jeden balon už asi nic nezměnil," dodala na webu Českého volejbalového svazu.

České hráčky loni pražský turnaj vyhrály, letos skončily deváté. "Top ten je vždycky slušné umístění, na druhou stranu jsme v Praze určitě chtěly dojít dál. Nepřesvědčivé bylo už vystoupení ve skupině, kde jsme si to zavařily a potom musely nastoupit na takto dobré Brazilky již v osmifinále," uznala Kolocová.

K faktorům, proč se jim letos tolik nedařilo, zařadila i tréninkové manko. "Byly jsme nemocné dohromady skoro měsíc. Markéta (Sluková) brala tři týdny antibiotika, já jsem taky proležela několik dní kvůli nějaké viróze. Rozhodně jsme neměly natrénováno, jak bychom si představovaly," řekla sedmadvacetiletá beachvolejbalistka.

Přiznala, že představy nejlepšího českého páru o výkonu na Prague Open byly jiné. "Sešlo se to vše dohromady, necítily jsme se ideálně. I tlak na nás byl velký, ale snažily jsme se nepřipouštět si ho. Předvést se před domácím publikem a obhájit titul je něco, co se nedělá nikdy snadno. Nám se to bohužel nepodařilo, snad to bude brzy lepší," dodala Kolocová.

Reklama