Hlavní obsah

Olympijský vítěz Lysacek prý nebude obhajovat titul na MS

Kontroverzní vítěz olympijské soutěže krasobruslařů Evan Lysacek nebude podle agentury AP obhajovat svůj loňský titul na mistrovství světa v Turíně. Čtyřiadvacetiletý Američan s českými kořeny má v úmyslu vynechat březnový šampionát, takže sejde z odvetného souboje s Rusem Jevgenijem Pljuščenkem, který mu chtěl za měsíc oplatit překvapivou porážku z Vancouveru. Končit kariéru prý Lysacek nehodlá.

Foto: David Gray, Reuters

Jevgenij Pljuščenko (vlevo) a zlatý Evan Lysacek

Článek

Rodák z Chicaga vyhrál olympijské hry jako první americký krasobruslař od triumfu Briana Boitana v Calgary 1988, přestože nepředvedl čtverný skok, což kritizoval Pljuščenko. Zlatý medailista z předchozích her v Turíně, jenž se loni po více než tříleté pauze vrátil k soutěži kvůli snu o obhajobě, prohrál s Lysackem o 1,31 bodu.

Zklamaný Pljuščenko ještě pár dnů po soutěže uvažoval o dodatečném protestu proti výsledkům, ale Mezinárodní bruslařská unie mu vzkázala, že už je pozdě. Porážku chtěl vrátit Lysackovi v Turíně. Při Američanově absenci ubude soupeř i českým reprezentantům Michalu Březinovi a Tomáši Vernerovi.

Reklama